Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση δεν φοβάται τις ψηφοφορίες

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται τις ψηφοφορίες, άλλωστε αποδείχτηκε χθες ότι υπάρχει μια συμπαγής πλειοψηφία γύρω από τη νομοθετική εργασία και γι’ αυτό συνεχίζουμε το νομοθετικό μας έργο», επισήμανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στον απόηχο της εμπλοκής που προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ.
«Eπιδιώξαμε το μέγιστο της συναίνεσης και αυτό φάνηκε και στην ψηφοφορία χθες όπου όχι απλώς έλαβε το νομοσχέδιο επί της αρχής την απόλυτη πλειοψηφία αλλά και στα άρθρα είχαμε και πολύ πιο ευρύτερες πλειοψηφίες» ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7. Σημείωσε ότι τελικά «επικράτησε η λογική της τεχνητής πόλωσης μέσα στη Βουλή», ενώ έκανε λόγο για «αντικοινοβουλευτικά παιχνίδια». Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «ενώ είχε προχωρήσει πολύ δημιουργικά η όλη διαδικασία, είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία και στην ολομέλεια της Βουλής, είδαμε ξαφνικά να πυροδοτείται ένα κλίμα έντασης χωρίς λόγο επί της ουσίας του νομοσχεδίου και όσων αφορά την ψηφοφορία είχαμε τη σαφή και κυνική δήλωση του κ. Βορίδη -εκτός κλίματος συζήτησης του νομοσχεδίου- που είπε ότι ο στόχος μας είναι να μην μπορεί αυτή η κυβέρνηση να νομοθετεί. Αυτό δεν είναι στάση δημοκρατική και κοινοβουλευτική», υπογράμμισε η υπουργός, η οποία σημείωσε ότι «από εδώ και πέρα θα πηγαίνουμε σε ονομαστικές ψηφοφορίες, εφόσον γίνεται προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την αντιπολίτευση».
Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των αναδρομικών για τα δώρα στο Δημόσιο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι αν η ελληνική οικονομία συνεχίσει την ανοδική πορεία της θα υπάρξει ανάλογη μισθολογική εξέλιξη για τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν υπόψη τόσο οι θυσίες του λαού τα χρόνια των μνημονίων όσο και οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.
Τέλος, για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, η αρμόδια υπουργός επανέλαβε ότι το 2019 θα υπάρξουν 9.040 προσλήψεις, με βάση τον κανόνα «1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση», καθώς και 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή και 3.200 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που επιτυγχάνονται με την έγκριση της ευρωζώνης χάρη στον δημοσιονομικό χώρο που εξασφαλίστηκε από τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναμένονται και οι οριστικοί πίνακες διοριστέων για τις 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.
AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα