Μ. Ντράγκι: Η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι της αναλογεί για να στηρίξει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη

dragiΝέες διαβεβαιώσεις για την προθυμία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να δράσει εκ νέου, έδωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον
«Είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, εφόσον καταστεί αναγκαίο» δήλωσε ο Ευρωπαίος τραπεζίτης και δεσμεύτηκε ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει στα τρέχοντα επίπεδα το εύρος δράσης της νομισματικής πολιτικής.

Όσον αφορά το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο παράτασης και πέραν του Μαρτίου του 2017. «Θα εξαντλήσουμε μέχρι τέλους την ποσοτική χαλάρωση» έσπευσε να προσθέσει.

Κάνοντας ειδική μνεία στον πληθωρισμό, εκτίμησε ότι θα αρχίσει να ανακάμπτει σε βιώσιμα επίπεδα κατά τη διάρκεια του 2018, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα αποτρέψει κάθε αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία των τιμών.

Καταλήγοντας, ο κ. Ντράγκι έστειλε εκ νέου μήνυμα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αξιώνοντας την επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα