Μ. Μπαλαούρας: Επί Σαμαρά, ο Στουρνάρας δεν έκανε την παραμικρή νύξη, μόνο ψυχολογικά ερμηνεύεται η στάση του

Όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες «συμβάδιζαν» με τις ασκούμενες πολιτικές, αλλά ο Γ. Στουρνάρας ενώ επί Σαμαρά-Βενιζέλου δεν έκανε καμία νύξη, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί μείζονα προβλήματα, όπως όταν τροφοδοτούσε τις ατεκμηρίωτες θέσεις που ακόμη και η ΝΔ εγκατέλειψε, σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Μάκης Μπαλαούρας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

 

Σχολιάζοντας τη νέα παρέμβαση Στουρνάρα, ο κ. Μπαλαούρας σημείωσε ότι «από τον Χαλκιά μέχρι τον Προβόπουλο … οι κεντρικοί τραπεζίτες “συμβάδιζαν”, στήριζαν τις κεντρικές κατευθύνσεις της εκλεγμένης κυβέρνησης … στις εκθέσεις έβαζαν ζητήματα, κυρίως διορθωτικά επιμέρους πολιτικών (φορολογικό, δημοσιονομικά, περιβάλλον, τραπεζικό σύστημα) αλλά σταματούσαν εκεί … στις επιστολές προς τους πρωθυπουργούς έλεγαν “αυτό πρέπει να γίνει έτσι, αυτό αλλιώς”, αυτό είναι θεμικό».

«Το να βγαίνει ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και να λέει όσα εκστόμισε χτες, μόνο ψυχολογικά μπορώ να το ερμηνεύσω», είπε χαρακτηριστικά.

Θύμισε μάλιστα ότι «ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, λίγους μήνες πριν την πτώση της ανέλαβε διοικητής της ΤτΕ. Ποτέ στους εννέα μήνες που ήταν διοικητής με πρωθυπουργό Σαμαρά, δεν έκανε την παραμικρή νύξη, στα δημόσια κείμενα, εκθέσεις κτλ, αλλά και στις ομιλίες του, για την τότε κυβέρνηση».

Αργότερα, «όταν έγινε το επικοινωνιακό μπαράζ ότι το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόστισε 100 δισ. ευρώ, ξεκίνησε από τη ΝΔ, πήγε για λίγο Βρυξέλλες και επέστρεψε εδώ από το Στουρνάρα … βγήκε και στην Επιτροπή της Βουλή και επιβεβαίωσε τα 100 δισ. ευρώ, χωρίς να στηρίζει πουθενά αυτή τη θέση, όπως δεν την στηρίζει ο Βορίδης, ο Μητσοτάκης, ακόμη και ο Σταϊκούρας, που σταμάτησαν να το λένε», συνέχισε ο κ. Μπαλαούρας.

Όπως τόνισε, «δεν μπορεί ο κεντρικός τραπεζίτης να δημιουργεί μείζονα προβλήματα … όλοι οι διοικητές της ΤτΕ συμβάδιζαν τουλάχιστον από απόσταση με τις κυβερνήσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα