Μ. Μπαλαούρας για 13 σύνταξη: Τη διέθεσα σε δύο ταμεία δεν την έβαλα στην τσέπη

Ο Μάκης Μπαλαούρας,  αναφέρθηκε στη «13η σύνταξη» που του χορηγήθηκε, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνονται διασταυρώσεις των στοιχείων για να μην είναι τυφλό το σύστημα, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι τα λεφτά που πήρε τα διέθεσε σε δύο Ταμεία.

«Οι συντάξεις δίνονται από την ΗΔΙΚΑ. Είναι ένα σύστημα μηχανογραφικό που έχουν όλες τις συντάξεις. Δεν γίνεται διασταύρωση, καλώς ή κακώς. Προσπαθούμε να κάνουμε διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των καταθέσεων, των δηλώσεων των φορολογικών Ε1 και Ε9 και δεν μπορούμε να το κάνουμε. Το κράτος δεν λειτούργησε ποτέ σωστά», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως είπε, διέθεσε τη σύνταξη άμεσα στο ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδας και στο απεργιακό ταμείο του συλλόγου υπαλλήλων της Τράπεζας.

«Δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να γίνει γενίκευση αυτού του θέματος, δυστυχώς όμως η ΗΔΙΚΑ δεν έχει δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων και δεν μπορεί, ακόμη και τώρα που μιλάμε, δυστυχώς, να γίνει διασταύρωση στοιχείων», πρόσθεσε.

Στην επισήμανση ότι πρέπει να γίνει κάτι ώστε να μην είναι τυφλό το σύστημα ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατηγορηματικός: «Προφανώς, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Πρέπει να βάλουμε μπροστά να κάνουμε τέτοιες διασταυρώσεις».

«Μου έχουν καταγγείλει περιπτώσεις ότι το κοινωνικό εισόδημα που χορηγείτε σε πάρα πολλούς ανθρώπους και καλά κάνει η κυβέρνηση και το χορηγεί υπάρχουν άτομα όπου έχει η γυναίκα του μία μικροεπιχείρηση και ο σύζυγος παίρνει το κοινωνικό επίδομα. Αυτά όλα θα λειανθούν και θα βρεθούν στην πορεία». Και τόνισε: «Υπάρχουν φοιτητές που, για παράδειγμα, έχουν στις εστίες δυνατότητες διατροφής ή διαμονής οι οποίοι μπορεί να έχουν οι γονείς τους αδήλωτα εισοδήματα ή δηλωμένα τα οποία να φαίνονται κάπως διαφορετικά», κατέληξε.

«Δεν τα έβαλα στην τσέπη»

Σύμφωνα με το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Μάκης Μπαλαούρας, παραδέχθηκε το γεγονός, κάνοντας λόγο για 300 ευρώ, ενώ τόνισε ότι ουδέποτε τα έβαλε στην «τσέπη» του. Ο κ. Μπαλαούρας, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, δηλώνει κατηγορηματικά ότι το ποσό αυτό αποφάσισε να το διαθέσει ισόποσα στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, όπου κατέθεσε 150 στο καθένα, ενημερώνοντας παράλληλα και με σχετική επιστολή του προς το Σύλλογο της Τραπέζης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα