Μ. Λαζαρίδης: Ο προϋπολογισμός είναι ένας προϋπολογισμός φτώχειας

«Ο προϋπολογισμός που έφερε η κυβέρνηση είναι ένας προϋπολογισμός υπερφορολόγησης, λιτότητας και φτώχειας που υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας και την κοινωνική συνοχή» τόνισε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο σύμβουλος επικοινωνίας του πρόεδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό εξίσου αναξιόπιστο με τον προηγούμενο και υπενθύμισε ότι «προέβλεπε ανάπτυξη 2,7%, αλλά τελικά θα κλείσει στην καλύτερη περίπτωση στο 1,5%».

Όπως ανέφερε, δεν υπάρχει καμία υπεραπόδοση της οικονομίας, η ανάπτυξη είναι αναιμική, ενώ «έχουμε χαμηλότερη ιδιωτική, δημόσια κατανάλωση και λιγότερες επενδύσεις». «Η μόνη υπεραπόδοση της κυβέρνησης είναι το πλεόνασμα της αποτυχίας της» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά ευνοϊκό διεθνές οικονομικό περιβάλλον, με την Κύπρο να κινείται σε ρυθμούς ανάπτυξης 4% και τη Ρουμανία σε ρυθμούς 7%». «Αν υπήρχε υπεραπόδοση της οικονομίας το 2016 και το 2017 γιατί τότε έχουμε και νέα μείωση των συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου το 2018» διερωτήθη ο κ. Λαζαρίδης.

«Αν τα πράγματα πάνε όσο καλά λέει η κυβέρνηση», συνέχισε, «στην οικονομία γιατί άραγε δέχθηκαν να ψηφίσει και νέες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους που πλήττουν τους πάντες. Όπως την αύξηση στο ΦΠΑ και τις νέες αυξήσεις στον καφέ, τον καπνό, τα τσιγάρα, το αλκοόλ, την κινητή τηλεφωνία, την συνδρομητική τηλεόραση;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα