Μ. Λαζαρίδης: Ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ζουν σε εικονική πραγματικότητα, καθώς η κατάσταση στη χώρα κάθε μέρα που περνάει γίνεται χειρότερη» δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Καθημερινά τα νούμερα τα οποία προκύπτουν δεν συνάδουν με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης και βεβαίως δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες στην καθημερινότητά τους» επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης, εκτιμώντας πώς «δεν υπάρχει καθαρή έξοδος της χώρας από το μνημόνιο, είναι μόνο στα χαρτιά».

«Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει ότι η χώρα ανακτά την αυτονομία της, σημαίνει δηλαδή ότι δανείζεται κανονικά από τις αγορές κεφαλαίου και μπορεί η ίδια να καθορίζει τις προτεραιότητες της πολιτικής της. Άρα για ποια καθαρή έξοδο μιλάμε, όταν ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει ήδη τη χώρα σε πρόσθετα μέτρα το 2019 και το 2020;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι «η χώρα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου, αλλά δυστυχώς θα εξακολουθεί να είναι δεσμευμένη σε ένα πολύ σκληρό πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής».

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε: «Η ΝΔ πάντα πίεζε την κυβέρνηση να κλείσει τις αξιολογήσεις όσο το δυνατόν πιο συντομότερα, όχι γιατί θέλουμε να επιβάλλονται μέτρα, ή να είμαστε πιστοί στους πιστωτές, αλλά γιατί όσο καθυστερούσαν οι αξιολογήσεις να κλείσουν τελικά το μάρμαρο το πλήρωναν οι Έλληνες πολίτες, το πληρώναμε εμείς».

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι «αν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, οι αξιολογήσεις θα έκλειναν πολύ γρηγορότερα, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρούσαν και θα προχωρούσαν και οι αποκρατικοποιήσεις και οι επενδύσεις, όπως στο Ελληνικό, όπως στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, όπως στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, όπως στον Καφηρέα, οι οποίες έχουν βαλτώσει επί των ημερών του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης Καμμένου-Τσίπρα».

Κληθείς να σχολιάσει την απόρριψη πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας και άλλων στελεχών και λειτουργών, στην υπόθεση του πλοίου «Noor 1», που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι «αποδείχθηκε ότι ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου, αυτή είναι η πραγματικότητα και το συμπέρασμα».

«Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα και από τον πρωθυπουργό και από τον κ. Καμμένο, κυρίως για το γεγονός ότι μιλούσε τόσες φορές με έναν κατάδικο για εμπόριο ναρκωτικών» παρατήρησε, διαβεβαιώνοντας: «Εάν υπήρχαν τέτοιες πτυχές και κατηγορίες σε μία περίπτωση στελέχους δικού μας, θα θέλαμε να υπάρξει η εξεταστική επιτροπή, ούτως ώστε να φανεί ότι πράγματι δεν υπάρχουν σκιές». Σημείωσε δε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν ψηφίζει ποτέ εξεταστικές επιτροπές σε αντίθεση με τη ΝΔ, που έχει υπερψηφίσει […] όσες εξεταστικές έχει φέρει ο κ. Τσίπρας».

«Η ομηρεία Τσίπρα από τον Καμμένο είναι δεδομένη και είναι τέτοια η κάλυψη που παρείχε στον κ. Καμμένο ο πρωθυπουργός, που είδαμε την επόμενη μέρα να αλλάζει εντελώς η στάση των ΑΝΕΛ […] και για το ζήτημα της αλλαγής φύλου και βεβαίως για το ζήτημα της τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, που υπήρχαν σαφείς διαφοροποιήσεις και για τα δύο θέματα». «Αισθάνομαι μερικές φορές ότι ο κ. Καμμένος, προκειμένου να κρατήσει την καρέκλα του, ακόμη και πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης θα δεχόταν να αναλάβει» ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

Ερωτηθείς σχετικά με την τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, με αφορμή και τις ενστάσεις που διατύπωσε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που παρουσίασε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κώστας Καραγκούνης. «Ξεκάθαρα υπάρχει ανάγκη να εκσυγχρονιστεί στη νομοθεσία μας το ζήτημα αυτό, ένα κοινωνικό φαινόμενο που δεν πρέπει να το παραβλέπουμε και σε κάθε περίπτωση πρέπει να το δούμε πιο ενδελεχώς και από εκεί και πέρα επειδή υπάρχουν και κάποιες παρατηρήσεις ως προς το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση. Η ΝΔ επιφυλάσσεται και πολύ σύντομα θα παρουσιάσει την πλήρη της θέση» σημείωσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα