Μ. Λαζαρίδης: Ο Κ.Μητσοτάκης θα στηρίξει και τα νέα ζευγάρια

Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας παρουσίασε ο Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ».

«Η υπογεννητικότητα απειλεί την πατρίδα μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να στηρίξει τα νέα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν οικογένεια. 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται και άλλα κίνητρα θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος», ανέφερε ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ.

Τα κίνητρα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, είναι:

Το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ.
Όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης για τις νέες μητέρες θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α.
Κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα λαμβάνει ενίσχυση, μέσω κουπονιού, 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες τον χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη τον βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της.
Για τις νέες μητέρες θα θεσμοθετήσουμε τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες τον χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας.
Αναφερόμενος στην ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που επισημαίνει ότι αν μειωθούν 1% οι φόροι και οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, θα δημιουργηθεί ανάπτυξη που θα αυξήσει το Α.Ε.Π. κατά τουλάχιστον 4,5% ή 7 δισ. ευρώ σε μια τριετία, με τη δημοσιονομική επιβάρυνση να είναι 800.000.000 ευρώ, ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε: «Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ακόμη πιο τολμηρό καθώς προβλέπει μεγαλύτερες μειώσεις φόρων και εισφορών γεγονός που θα δημιουργήσει ραγδαίες προοπτικές ανάπτυξης σε όφελος όλων των Ελλήνων».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι «οι Μακεδόνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν αντέχουν άλλο τα ψέματα του κ. Τσίπρα. Η συμφωνία είναι κατάπτυστη και η Νέα Δημοκρατία δεν θα την ψηφίσει ούτε σήμερα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, ούτε αύριο ως Κυβέρνηση».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα