Μ. Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τις καρέκλες

Για την υπόθεση Ζουράρι, την σημερινή ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, το θέμα των Σκοπίων, αλλά και τους λόγους που οι πολίτες θεωρεί ότι θα υπερψηφίσουν τη ΝΔ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «ΣΚΑΙ» ο Μακάριος Λαζαρίδης.

«Οι δηλώσεις του κ. Ζουράρι», τόνισε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, «έχουν γίνει πια σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της Κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά είναι ο άνθρωπος που επέλεξε “Ζουράριδες” να κυβερνούν τη χώρα. Υπάρχει όμως και κάτι το οποίο είναι πολύ πιο δυσάρεστο. Από χθες ο κ. Ζουράρις έχει υποβάλει την παραίτησή του. Δεν έχω δει ο πρωθυπουργός να την έχει κάνει αποδεκτή. Και ξέρετε γιατί; Διότι έχει σήμερα μια κρίσιμη ψηφοφορία στην Βουλή και θέλει πάντα να υπάρχει μια ισορροπία. Είναι φανερό ότι αυτήν την Κυβέρνηση το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κρατάει τις καρέκλες της. Είναι στρατιωτάκια όλοι τους ακούνητα και αμίλητα».

Για το θέμα των Σκοπίων ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Η Κυβέρνηση κάνει διαπραγμάτευση με μυστική διπλωματία. Δυστυχώς, άλλα λέει το πρωί ο Τσίπρας, αλλά το μεσημέρι ο Κοτζιάς, άλλα το βράδυ ο Καμμένος. Επιτέλους, οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θα πρέπει να καταλήξουν σε μια ενιαία θέση και να ενημερώσουν υπεύθυνα τα Kόμματα και τον ελληνικό λαό. Είναι προφανές ότι όσο η Κυβέρνηση δεν μπορεί να καταλήξει σε μια ενιαία θέση, είναι παράλογο να ζητάει από μας να τοποθετηθούμε σε μια πρόταση που δεν γνωρίζουμε. Εμείς είμαστε ένα υπεύθυνο Κόμμα και τοποθετούμαστε επί πραγματικών δεδομένων. Υπενθυμίζω, ότι όταν διαπραγματευόταν η Κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 τότε η υπουργός Εξωτερικών η κυρία Μπακογιάννη ενημέρωνε όλους τους Πολιτικούς Αρχηγούς. Η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεκριμένη θέση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι πάρα πολύ καθαρό ότι οτιδήποτε κάτω από τον πήχη που έβαλε η Κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 ως πρόταση από την Κυβέρνηση, θα είναι εθνική αποτυχία. Επαναλαμβάνω ότι για μας πρέπει να υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις: Η πρώτη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, η δεύτερη να είναι erga omnes, δηλαδή το όνομα που θα επιλεγεί να είναι για κάθε χρήση, εντός και εκτός, διμερώς και πολυμερώς και τρίτον να υπάρξει από την πλευρά των Σκοπίων σαφής αποκήρυξη όλων των αλυτρωτικού χαρακτήρα αναφορών που συνιστούν απόπειρα σφετερισμού της ιστορίας μας».

«Μέχρι τώρα», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, «οι πολίτες κατά βάση καταψήφιζαν τις κυβερνήσεις, δεν υπερψήφιζαν τις αντιπολιτεύσεις. Αυτό όμως που βλέπω μιλώντας με πάρα πολλούς πολίτες, είναι πως σε όλη την Ελλάδα – και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Καβάλα – αυτήν την φορά σε μεγάλο ποσοστό οι πολίτες θα υπερψηφίσουν την αντιπολίτευση, θα υπερψηφίσουν τον Κ. Μητσοτάκη, για τις θέσεις, τις ιδέες και τις απόψεις του. Αυτό και είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό. Οι πολίτες συμφωνούν με την προσέγγιση του κ. Μητσοτάκη, ότι δηλαδή “εγώ δεν πρόκειται να σας πω ψέματα”, “δεν πρόκειται να λαϊκίσω”, “πέντε θα μπορώ να κάνω, πέντε θα σας πω”. Αυτό, λοιπόν, είναι μια σημαντική αλλαγή για το πώς σκέπτεται, δρα και πράττει η ελληνική κοινωνία και οι Έλληνες πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα