Μ. Βρετανία: Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω σφάλματος

Κλειστό είναι προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ έκλεισε προσωρινά λόγω σφάλματος στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με την independent.

Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία για πληροφορίες, αφού όλες οι πτήσεις αναστέλλονται τουλάχιστον μέχρι τις 22:00.

Ο Eurocontrol, ο οργανισμός που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι υπήρχαν «λίγες πτήσεις, με μεγάλες καθυστερήσεις … όλη η κυκλοφορία δεν ήταν διαθέσιμη εξαιτίας της αποτυχίας του ηλεκτρονικού σχεδίου πτήσης».

Το αεροδρόμιο ανέφερε σε δήλωση στην ιστοσελίδα του ότι “αναγκάστηκε να αναστείλει προσωρινά τις υπηρεσίες λόγω σφάλματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας”.

Το Μπέρμιγχαμ είναι το έβδομο πολυάσχολο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου και υποδέχεται 13 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Το σφάλμα του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας οδήγησε σε αυξημένη εικασία σχετικά με επιθέσεις σε αεροδρόμια της Βρετανίας, τις επόμενες ημέρες μετά από περίπου 1.000 πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Gatwick οι οποίες επηρεάστηκαν από τις πτήσεις των drone.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα