Μ.Βορίδης: Οι κινητοποιήσεις δεν είναι υποκινούμενες

Απέρριψε τις κατηγορίες περί υποκίνησης των κινητοποιήσεων,  ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης σημειώνοντας πως η απόφαση των συνδικαλιστών ήταν ομόφωνη. Χαρακτήρισε παράνομη και απαράδεκτη την κατάληψη στους χώρους αποκομιδής.

Μιλώντας στον Αlpha 989, ανέφερε:

“Ερώτηση πρώτη: Εγώ έκανα παρατάσεις με νόμο σε ανθρώπους που ξέρανε ότι είχανε συμβάσεις ορισμένου χρόνου; Γιατί αυτοί τους ξεσηκώσανε. Οι άνθρωποι αυτοί πηγαίνανε με τις συμβάσεις τους τις 8μηνες, δουλεύανε, πηγαίνανε στο ταμείο ανεργίας τους για 3-4 μήνες και ξανά με τις 8μηνες.  Άλλοι βρίσκανε δουλειά αλλού, άλλαζε, έμπαινε και κανας άλλος και “μοιραζόταν” κάπως έτσι το “παιχνίδι” και από πλευράς συμβάσεων.

Μπαίνουν, λοιπόν, εδώ οι ιδιοφυείς τύποι της κυβερνήσεως και τους είπανε: “μην στεναχώριεστε παιδιά, αντί να γίνεται αυτή η δουλειά, θα σας παρατείνω με νόμο τις συμβάσεις και θα σας τις πάω μέχρι 31/12/16”. Μετά έρχεται ο Σκουρλέτης και η Γεροβασίλη και τους λένε “πριν τελειώσει το ‘16 θα σας παρατείνω τις συμβάσεις μέχρι 31/12/17” και τους λένε “θα πάτε μετά παιδιά να πείτε ότι καλύπτετε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα πείτε ότι κακώς σας έχουνε με 8μηνα και θα πάτε να μονιμοποιηθείτε”.  Ξεσηκώνονται οι άνθρωποι αυτοί. Εγώ τότε έλεγα στην κυβέρνηση “διαβάστε το Σύνταγμα, δεν γίνονται αυτά, κοροϊδεύετε τους ανθρώπους. Το Σύνταγμα ρητώς το απαγορεύει. Δεν θα μπορούν στο τέλος ούτε να πληρωθούν. Αν οι δήμαρχοι τους πληρώσουν θα γίνουν καταλογισμοί εις βάρος τους”. Τα έχω πει αυτά πρόσωπο με πρόσωπο στη Βουλή. Μου λέγανε τότε, ο Σκουρλέτης, “δεν το έχετε διαβάσει καλά”.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο τους λέει “όταν πηγαίνετε και κάνετε παρατάσεις  σημαίνει ότι υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πηγαίνετε με την νόμιμη διαδικασία προκηρύσσοντας μόνιμες θέσεις”.

Σε διαβεβαιώνω και εγώ και ο Μητσοτάκης, δεν έχουμε συνομιλήσει για το ζήτημα αυτό με κανέναν από την ΔΑΚΕ.  Δεν ξέρω ποιος είναι ο εκπρόσωπος της ΝΔ στη ΔΑΚΕ. Δεν ξέρω πώς τον λένε.

Τους λένε (ο ΣΥΡΙΖΑ) “θα σας δώσουμε μοριοδότηση”. Η μοριοδότηση είναι τέτοια που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν άλλον πλην αυτών, να έχουνε δυνατότητα πρόσληψης. Ένας άλλος που δεν ήταν σε αυτά τα τρία 8μηνα αλλά ήταν σε ένα προηγούμενο 8μηνο, δεν μπορεί να μπει;  Άρα παραβιάζεται η αρχή της ισότητας. Αυτός ο διαγωνισμός θα φτάσει να γίνεται σε 9-12 μήνες, 8 μήνες ευελπιστούν. Το άλλο καλοκαίρι. Μέχρι τότε τους λένε “παρατείνω τις συμβάσεις”. Το Ελεγκτικό Συνέδριο τους είπε ότι δεν μπορούν να παρατείνουν.

Το ζήτημα της δημόσιας υγείας δεν προκαλείται από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά από τις κινητοποιήσεις. Ποιος σου είπε ότι οι κινητοποιήσεις είναι λόγος για να παραβείς το Σύνταγμα.
Το πρόβλημα το οποίο δημιουργείται, δημιουργείται γιατί κλείνουν και καταλαμβάνουν τους χώρους αποκομιδής. Οι μόνιμοι υπάλληλοι μαζεύουν και δεν απεργούν. Το πρόβλημα δημιουργείται από την κατάληψη. Η κατάληψη είναι και παράνομη και απαράδεκτη”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα