Μ. Βαρβιτσιώτης: Η ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας «μαύρισε» το Σαρωνικό

Την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλιακής Πολιτικής, καθώς και τη μηδαμινή μέριμνα για τη δημιουργία μηχανισμού αποζημιώσεων για όσους επλήγησαν από τη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή στο Σαρωνικό, κατέδειξε με την παρέμβαση του στη Βουλή των Ελλήνων, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στην πρωτολογία του, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε:

– Είναι η ανικανότητα του Υπουργού και του Υφυπουργού της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας που «μαύρισε» τον Σαρωνικό

– Πού είναι αυτές οι απαντήσεις που θα δείξουν ότι έχετε μία πυγμή να συγκρουστείτε με τα συμφέροντα και των πετρελαιάδων και των εταιρειών που κάνουν τις απορρυπάνσεις; Εδώ έχει γεννηθεί ένας κύκλος τεράστιων οικονομικών συμφερόντων και εσείς προσπαθείτε να ισορροπείτε σε δύο σανίδες

– Δεν έχετε κάνει ούτε μία σύσκεψη, ούτε μία συζήτηση για το πώς θα λειτουργήσει ο μηχανισμός των αποζημιώσεων, πώς θα προχωρήσουμε επιτέλους στο να μην πέσουν χιλιάδες αγωγές, που ουσιαστικά θα επιβαρύνουν και το δικαστικό  σύστημα, αλλά δεν θα βρει και κανένας το δίκιο του

– Δεν έχετε κάνει ούτε μία οργάνωση για το πώς θα μπορέσουν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι που εθίγησαν, να πάρουν τα λεφτά οι δήμοι που έχουν ξοδέψει ενέργεια, κόστος, προσωπικό, να αποζημιωθούν οι ψαράδες και οι επαγγελματίες και βέβαια να στηριχθεί το τουριστικό προϊόν της Αττικής.

– Δυστυχώς, η ανικανότητά σας δεν περιορίζεται στο ότι δεν ξέρετε τι λέτε το πρωί, το μεσημέρι, το βράδυ ή το απόγευμα από τις συχνές εμφανίσεις. Δεν περιορίζεται στο γεγονός ότι εσείς και ο Υφυπουργός σας έχετε δώσει τόσες αλλοπρόσαλλες συνεντεύξεις που πλέον έχετε γίνει ο περίγελως της κοινής γνώμης.

– Έχει δυσφημιστεί η αθηναϊκή Ριβιέρα για την οποία χύθηκε πάρα πολύς ιδρώτας για να αποκτήσει τουριστική ταυτότητα.

– Έχει γίνει μια κολοσσιαία προσπάθεια να αποκτήσει η Αττική τουρισμό όλον τον χρόνο. Δεν έχετε προσπαθήσει να προφυλάξετε καθόλου αυτήν την εικόνα

– Ένας Υπουργός, μία πολιτική ηγεσία, ένας κρατικός μηχανισμός, κρίνεται για το αν είναι αποτελεσματικός ή όχι από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ναυάγιο, από τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, τον συντονισμό, την εγρήγορση και πάνω απ’ όλα την αλήθεια την οποία λέει στην κοινή γνώμη, μην προσπαθώντας να ωραιοποιήσει καταστάσεις με ελαφρές δηλώσεις του τύπου «πηγαίνετε και κολυμπήστε το Σαββατοκύριακο στον Σαρωνικό».

– Δυστυχώς αυτοί που στο όνομα του περιβάλλοντος απέτρεψαν επενδύσεις, που στο όνομα του κορμοράνου διαδήλωναν, σήμερα που ο κορμοράνος πραγματικά είναι το θύμα αυτής της μεγάλης πετρελαιοκηλίδας, σιωπούν.

– Επειδή λέτε ότι για όλα σας φταίει η Αντιπολίτευση, σκεφτείτε τι θα να κάνατε, πού θα βρισκόταν ο κ. Τσίπρας αν ήταν Αρχηγός της Αντιπολίτευσης. Σε καΐκι στον Σαρωνικό θα ήταν με ταμπέλα «Σαρωνικός ΣΟΣ» και στις λαϊκές κινητοποιήσεις που είχατε συνηθίσει να οργανώνετε αυτοβούλως.
Ακολούθως, συμπλήρωσε στη δευτερολογία του:

– Είναι πραγματικά θλιβερό να φτάνουμε στο σημείο όπου αντί να έχουμε μία επίσημη σοβαρή υπεύθυνη τοποθέτηση για τα βήματα που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα, να βρίσκουμε μία κατηγορία προς την Αντιπολίτευση γιατί ρωτάει.

– Και αντί να καθησυχάζει η πολιτική ηγεσία την κοινή γνώμη, δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτηματικά, γιατί δεν έδωσε καμία απάντηση στο θέμα των αποζημιώσεων. Δεν έδωσε καμία απάντηση στο θέμα του συντονισμού, της από εδώ και πέρα διαχείρισης αυτού του ναυαγίου. Δεν έδωσε καμία απάντηση για την ανάκτηση της εικόνας της Αττικής του τουριστικού μετώπου.

– Είναι εκκωφαντική η απουσία της Περιφερειάρχου Αττικής όλο αυτό το διάστημα. Λες και συνέβη σε άλλη περιφέρεια της χώρας. Δώδεκα μέρες η κ. Δούρου δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα.

– Πού είναι η κυρία Περιφερειάρχης; Πού είναι η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ; Πού είναι αυτή που θα έβαζε άλλο πρόσωπο στην τοπική αυτοδιοίκηση; Πού είναι αυτή που μαχόταν για τα συμφέροντα της Αττικής; Είναι εξαφανισμένη, μαζί με τον Πρωθυπουργό.

– Έχουν την ίδια λογική, ότι «δεν μας αφορούν οι κρίσεις, εμείς είμαστε μόνο για το χειροκρότημα». Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι πολιτικοί είναι για να διαχειρίζονται τις κρίσεις, όχι το εύκολο και στημένο χειροκρότημα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα