Μ. Ακιντζί: Η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα δεν επιθυμεί χρηματοδότηση από την ΕΕ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, έκανε λόγο για διαφωνία του με την «κυβέρνηση» των κατεχομένων, στο θέμα της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι οι «κυβερνητικοί», αρμόδιοι για το θέμα της χρηματοδότησης των τραπεζών στα κατεχόμενα και για την αποστολή στοιχείων που ζητούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θέλουν τα χρήματά της.

Ο Akinci δήλωσε ότι ο ίδιος θεωρεί αυτή την θέση λανθασμένη, αφού δίδει δικαιολογία, όπως είπε, στον κ. Αναστασιάδη για επικρίσεις.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι τράπεζες, λόγω της μη αναγνώρισης της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου», δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διεθνή δανεισμό και αυτό έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρθηκε και στις δραστηριότητες του τουρκικού σεισμογραφικού πλοίου Barbaros, λέγοντας ότι είναι «το πιο φυσικό να διενεργεί σεισμικές έρευνες, ενώ το να προχωρούν οι Ελληνοκύπριοι μονομερώς είναι λάθος».

Πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν μερίδιο στον φυσικό πλούτο της θάλασσας και ότι υπάρχουν δραστηριότητες στον περιβάλλοντα χώρο του νησιού που ανήκει και σε αυτούς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα