«Μύλος» η γερμανική βουλή με το ρατσιστικό παραλήρημα της συμπροέδρου της ακροδεξιάς AfD

Άνω κάτω έγινε η γερμανική βουλή, όταν η επικεφαλής της ΚΟ της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία έφερε την κουβέντα στο προσφυγικό και έβρισε τις «γυναίκες που φορούν μαντίλα» και τους «άνδρες που τραβούν μαχαίρια».

Παίρνοντας το λόγο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018 η Άλις Βάιντελ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της στο μεταναστευτικό και την αθρόα εισροή κυρίως μουσουλμάνων στη χώρα απειλεί την ευημερία των Γερμανών πολιτών.

«Οι μπούρκες, τα κορίτσια με τις μαντίλες, οι άνδρες που κρατούν μαχαίρι και άλλα καθάρματα δεν θα διασφαλίσουν την ευημερία μας, την οικονομική μας ανάπτυξη και προ παντός το κράτος πρόνοιας», τόνισε. Πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι χώρα- μαγνήτης για άτομα χωρίς προσόντα και στρεφόμενη στον επικεφαλής της ΚΟ των Πρασίνων Άντον Χόφραϊτερ τον ρώτησε ποιος πληρώνει τις συντάξεις στη χώρα. «Μήπως οι Γερμανο-τουρκοι που ήρθαν εδώ; Μάλλον δεν μιλάτε σοβαρά».

Στην αίθουσα της Μπούντεσταγκ επικράτησε πανδαιμόνιο με βουλευτές όλων των κομμάτων να γιουχάρουν τη Βάιντελ και τον Βόλφγκαντ Σόιμπλε έξαλλο να παρεμβαίνει ανακαλώντας την στην τάξη και υπογραμμίζοντάς της ότι κάνει διακρίσεις στοχοποιώντας όλες τις γυναίκες που φορούν μαντίλα.

Η ακροδεξιά πολιτικός ολοκλήρωσε την αγόρευσή της με μια ρήση του γνωστού για τις αντιμεταναστευτικές του θέσεις προέδρου της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν: «Αν ζείτε σε μια χώρα όπου τιμωρείστε αν ψαρεύετε χωρίς ειδική άδεια, αλλά όχι για την παράνομη διέλευση των συνόρων χωρίς διαβατήριο, τότε έχετε κάθε δικαίωμα να λέτε ότι η χώρα αυτή κυβερνάται από ηλίθιους».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα