Μόσχα: Σκέφτεται την εν μέρει άρση του εμπάργκο στην εισαγωγή τουρκικών προϊόντων

Ο Ρώσος υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Αλεξάντρ Τκατσιόφ, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 24», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτρέψει τις εισαγωγές τουρκικής ντομάτας σε μικρές ποσότητες και σε περιόδους εκτός αιχμής.

«Νομίζω ότι θα προτείνουμε στην τουρκική πλευρά την ακόλουθη λύση: αρχικά να μας πουλήσουν ντομάτες εκτός περιόδου αιχμής, τον χειμώνα και την πρώιμη άνοιξη που οι παραγωγοί μας οπωροκηπευτικών δεν είναι σε θέση λόγω των καιρικών συνθηκών (σ.σ. να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς). Νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε στους εταίρους μας την ευκαιρία να επιστρέψουν με μικρές ποσότητες στην ρωσική αγορά, γιατί αυτό είναι δίκαιο», δήλωσε ο Τκατσόφ, υπονοώντας σαφώς ότι προτίθεται να άρει εν μέρει το εμπάργκο που είχε επιβάλλει η Μόσχα στις εισαγωγές τουρκικής ντομάτας.

Παράλληλα , όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός Rosselhoznadzor (Ρωσική φυτοϋγειονομική υπηρεσία), από 1ης Σεπτεμβρίου 2017 επιτρέπει σε δέκα αγροτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας να εξάγουν στην Ρωσία, μαρούλια, άισμπεργκ, πιπεριές, κολοκυθάκια και κολοκύθες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα