Μόσχα προς Αθήνα: Δεν προκαλέσαμε εμείς τη χειροτέρευση των σχέσεων

Ευθύνες στην Ελλάδα επιρρίπτει η Ρωσία για την απότομη επιδείνωση των διμερών σχέσεων, καθώς η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε πως «δεν είναι η Ρωσία που έλαβε τα πρώτα βήματα που οδήγησαν στην υποβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων».

Σύμφωνα με το ρωσικό Interfax, σημείωσε πως, αντίθετα, η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη στην ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα.

«Θεωρούμε όλη αυτή την κατάσταση ως μη φυσιολογική και προσωρινή, ελπίζουμε ότι θα επιλυθεί σύντομα και είμαστε έτοιμοι να επιδείξουμε μια υπομονετική και υπεύθυνη στάση», δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Η Ρωσία δεν φέρεται φιλικά σε κάποιον για να προσβάλλει κάποιον άλλον. Η συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία δεν έχει ως στόχο τρίτες χώρες”, ανέφερε.

«Είναι απαράδεκτο να διαστρεβλώνουμε την ιστορία και να ερμηνεύουμε τους στόχους της ίδρυσης πολιτικών οργανώσεων. Η Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Εταιρεία Παλαιστίνης, όπως και πολλοί άλλοι μη κυβερνητικοί οργανισμοί, δεν υλοποιούν παρά πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και αυτό μόνο αν ενδιαφέρονται ξένοι εταίροι», κατέληξε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα