Μόναχο:Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο

225926ba08a39644a19d300aec1572da-1«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Μόναχο έπειτα από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο.

Το εμπορικό κέντρο OEZ -Olympia-Einkaufszentrum, στη συνοικία Μόοζαχ εκκενώθηκε και η αστυνομία της περιοχής διεξάγει εκτεταμένη επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος διαφεύγει.

Το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αυτή τη στιγμή είναι επισήμως έξι.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες.Οι αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες,ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των νεκρών κινείται μεταξύ 10 και 15 ατόμων.

 

Παράλληλα,σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Focus, ο δράστης διαφεύγει και η Αστυνομία της πόλης έχει ζητήσει από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από τον δρόμο, ενώ έχει διακοπεί η συγκοινωνία με το μετρό σε όλη την πόλη. Με νεότερη ανακοίνωσή της η Αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν όλους τους δημόσιους χώρους.

Στο μεταξύ το περιοδικό αναφέρει ότι μάρτυρες κάνουν λόγο για πυροβολισμούς και αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Karlsplatz/Stachus, στο κέντρο του Μονάχου.

Παράλληλα,το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τη Γερμανία μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, προειδοποιώντας τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες των γερμανικών αρχών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, πηγές από την γερμανική αστυνομία κάνουν λόγο για «τρομοκρατική επίθεση».

 

  • Υπάρχουν «έως τρεις δράστες» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ έκανε λόγο για όπλα «με μακριές κάννες».
  • Διαδικασία σύλληψης βρίσκεται πιθανόν σε εξέλιξη στην περιοχή του εμπορικού κέντρου «Olympia», σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Focus. Σύμφωνα με τις ίδιες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο δράστης έφερε σακίδιο με εκρηκτικά.
  • Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε επικαλούμενο γερμανικά ΜΜΕ ότι ένας από τους δράστες φέρεται να αυτοκτόνησε, κάτι που πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.
  • Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, πηγές από την γερμανική αστυνομία κάνουν λόγο για «τρομοκρατική επίθεση».
  •  Ημιαυτόματα όπλα έφεραν οι δράστες της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia» του Μονάχου, ενώ ένας εξ αυτών φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Tagesspiegel.

Μέχρι τώρα η Αστυνομία κάνει επισήμως λόγο για «δράστες», χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει τον αριθμό τους. «Οι ύποπτοι εξακολουθούν να διαφεύγουν. Παρακαλούμε αποφεύγετε τους δημόσιους χώρους», έγραψε πριν από λίγο η Αστυνομία στο Twitter, ενώ η Βαυαρική Ραδιοφωνία, επικαλούμενη πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), μετέδωσε ότι πρόκειται για τρεις δράστες οι οποίοι «κυκλοφορούν» στο Μόναχο.

Στο μεταξύ έχει εκκενωθεί ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της πόλης, ενώ έχει διακοπεί η λειτουργία των τρένων, του μετρό, του τραμ και των λεωφορείων.

  •   Για «τουλάχιστον έξι» νεκρούς «και άγνωστο αριθμό τραυματιών» στο εμπορικό κέντρο «Olympia» κάνει λόγο το περιοδικό Focus, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία του Μονάχου. Στο μεταξύ από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι η επιχείρηση στην περιοχή Karlsplatz/Stachus στο κέντρο της πόλης αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν «λάθος συναγερμός».
  •  Η αστυνομία αναφέρει πως οι δράστες είναι τρεις που συμμετείχαν σε τρία διαφορετικά περιστατικά στο Μόναχο. Παράλληλα, γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ένας από τους ενόπλους είναι ο ακροδεξιός Samuel Hydberg.
  •  Η γερμανική αστυνομία δεν γνωρίζει που βρίσκονται οι δράστες, όπως αναφέρουν στο Twitter και καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τα δημόσια μέρη.

 

 



 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα