Μόλις 22.500 οι αιτήσεις για φορολογικό… διαζύγιο!

Η υποβολή για τις φορολογικές δηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Κι αυτό ούτως ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις 22.500 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου από ζευγάρια που θέλουν φέτος να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις.

Πηγές της φορολογικής διοίκησης αποκάλυψαν το παραπάνω, ωστόσο έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Αναφορικά με την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο. Τι ισχύει τώρα με τα ζευγάρια που θα υποβάλλουν εφέτος ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις;

Εφιάλτης! Η εφορία θα ανοίγει τις θυρίδες χωρίς ειδοποίηση

Πηγές της ΑΑΔΕ τόνιζαν ότι οι συμψηφισμοί της επιστροφής φόρου με τον ΕΝΦΙΑ θα γίνεται κάθετα ανά ΑΦΜ. Αυτό σημαίνει πως ο φόρος θα συμψηφίζεται με την επιστροφή φόρου του συζύγου στον οποίο ανήκει το ακίνητο που φορολογείται (εφόσον έχει πιστωτικό εκκαθαριστικό).

Γιατί… δεν πουλάει το “διαζύγιο” στις φορολογικές δηλώσεις
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το φορολογικό «διαζύγιο» δεν αποδείχτηκε τελικά ελκυστικό για τους περισσότερους των φορολογουμένων. Κι αυτό παρόλο που στην αρχή και στην… θεωρία είχε κάποιες θετικές πλευρές.

Χρόνος υπάρχει, πάντως και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις…

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα