Μυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: Η Ρωσία αποτελεί σημαντική απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα

Η Ρωσία αποτελεί σημαντική απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα λόγω του προηγμένου επιθετικού κυβερνοπρογράμματός της και των εξελιγμένων δυνατοτήτων της, υποστηρίζουν οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στην γραπτή κατάθεσή τους, ενόψει της ακρόασής τους από τη Γερουσία.

Αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης κρύβονται πίσω από την πρόσφατη παρέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, επιμένουν στην κοινή δήλωσή τους ο Τζέιμς Κλάπερ, ο διευθυντής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο Μαρσέλ Λετρ, ο υφυπουργός Άμυνας, αρμόδιος για θέματα πληροφοριών και ο ναύαρχος Μάικλ Ρότζερς, ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

“Εκτιμούμε ότι μόνο οι πλέον υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να εγκρίνουν την κλοπή και τη δημοσιοποίηση δεδομένων που σχετίζονται με τις αμερικανικές εκλογές”, γράφουν, επισημαίνοντας ότι “η Ρωσία χρησιμοποίησε τεχνικές και μεθόδους στον κυβερνοχώρο για να επηρεάσει την κοινή γνώμη στην Ευρώπη και την Ευρασία”.

Η Ρωσία, συνεχίζουν, συνιστά σημαντική απειλή “για την αμερικανική κυβέρνηση, τις στρατιωτικές, διπλωματικές, εμπορικές και κρίσιμης σημασίας υποδομές”.

Στην κατάθεσή του στη Γερουσία ο Κλάπερ υποστήριξε επίσης ότι η Κίνα εξακολουθεί την κατασκοπευτική δράση της στον κυβερνοχώρο εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων αν και παρατηρείται “μια κάποια υποχώρηση” αυτών των δραστηριοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα