Site icon The Indicator

Μπουτάρης: Οι αλατιέρες που πέτρωσαν θα γίνουν το ανέκδοτο της χρονιάς

Στην διαδικασία προπαρασκευής των μηχανημάτων ρίψης αλατιών σε συνδυασμό με τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες, απέδωσε τα προβλήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, από τον χιονιά, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

Mιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήγησε ότι οι αλατιέρες του δήμου είχαν φορτωθεί με αλάτι από την Τρίτη το βράδυ, προκειμένου να ξεκινήσουν τις ρίψεις την Τετάρτη το πρωί, τη νύχτα όμως η θερμοκρασία έπεσε πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα το αλάτι να πετρώσει μέσα στις αλατιέρες και να μην είναι δυνατή η ρίψη του στους δρόμους. «Αυτό συνέβη και σε άλλους δήμους», πρόσθεσε. «Πώς να προβλέψεις ότι θα πετρώσει το ίδιο το αλάτι» που προορίζεται για την προστασία από τον πάγο, αναρωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης εκτιμώντας πως αυτό θα γίνει το «ανέκδοτο της χρονιάς».

Σχολιάζοντας τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη «μία φορά στα πενήντα χρόνια». Όπως σημείωσε η μισή πόλη αντιμετωπίζει πρόβλημα υδροδότησης. «Εγώ δεν μένω στο σπίτι μου γιατί δεν έχει νερό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε επίσης ότι ο ίδιος είχε ζητήσει να μην ανοίξει σήμερα η αγορά της πόλης.

 

Exit mobile version