Μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας λόγω απεργίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Από το πρωί άρχισαν να εκδηλώνονται στους δρόμους της Αθήνας τα αποτελέσματα της απεργίας των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες (μετρό, ηλεκτρικό, τραμ), οι οποίοι προχώρησαν σημερα σε 24ωρη απεργία αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Ήδη η κίνηση είναι αυξημένη και στα δύο ρεύματα του Κηφισού από την Αττική Οδό έως τα ΚΤΕΛ, στην άνοδο της Αλεξάνδρας, στην κάθοδο της Μεσογείων από το Σταυρό έως το ύψος του Χολαργού, στην Κατεχάκη στο ρεύματα προς και από Ηλιούπολη, στην κάθοδο της Κηφισίας, στην άνοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου, αλλά και στα δύο ρεύματα της Συγγρού.

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα προχωρήσουν και την Παρασκευή ενώ σύμφωνα με ο προσανατολισμός είναι να συνεχιστούν οι απεργίες, αυτό όμως θα αποφασιστεί σε συνέλευση των εργαζομένων την Δευτέρα.

«Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το ‘δούρειο ίππο’ για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα