Μπλόκο για τα iphone στην κινεζική αγορά

Σκληραίνει την στάση της η Κίνα απέναντι στις ΗΠΑ στον απόηχο της σύλληψης στον Καναδά της οικονομικής διευθύντριας της Huawei και κόρης του ιδρυτή της εταιρείας, Μενγκ Ουάνγκζου. Μετά το διάβημα διαμαρτυρίας του Πεκίνου στην Ουάσιγκτον, όπου ζητήθηκε να αποσυρθεί το ένταλμα σύλληψης της Ουανγκζού, η Κίνα αντεπιτίθεται και χτυπάει τις ΗΠΑ μέσω της Apple.

Απόφαση κινεζικού δικαστηρίου απαγορεύει στην Apple την πώληση μοντέλων iPhone στην Κίνα, καθώς έκρινε ότι ο αμερικανικός κολοσσός παραβίασε δύο πατέντες της Qualcomm.

Η απόφαση του Δικαστηρίου εκδόθηκε στις 30 Νοεμβρίου, αλλά έγινε γνωστή χθες Δευτέρα. Δεν αφορά τα νέα μοντέλα iPhone, που εκδόθηκαν φέτος. Αλλά είναι η πρώτη φορά, που μπαίνει δικαστικό φρένο στις πωλήσεις της Apple στην μεγαλύτερη αγορά έξυπνων κινητών του κόσμου.

Συγκεκριμένα η Qualcomm, σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, δήλωσε ότι σύμφωνα με την απόφαση του κινεζικού δικαστηρίου τα μοντέλα iPhone Χ,8,7 και 6 παραβίασαν δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας που ανήκουν στην Qualcomm και εξέδωσε απαγόρευση εισαγωγών και πωλήσεων. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αφορούν την αλλαγή μεγέθους φωτογραφιών και τη διαχείριση εφαρμογών.

Η Apple από την πλευρά της με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το πλήρες χαρτοφυλάκιο των κινητών της στην Κίνα παραμένει προς πώληση και τόνισε ότι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Χθες υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Σημειώνεται ότι η διαμάχη μεταξύ Qualcomm και Apple κρατάει εδώ και πολύ καιρό, με τις δύο εταιρείες να βρίσκονται συνεχώς στα δικαστήρια για την χρήση πατεντών, τις οποίες η μία διεκδικεί από την άλλη. Ωστόσο, οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε ανακωχή και σε μερική συμφωνία τον τελευταίο καιρό, όμως η απόφαση του κινεζικού δικαστηρίου ανέτρεψε αυτό το σκηνικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα