Μπιλ Γκέιτς: «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπερδεύει τον HIV με τον HPV»

Ο Μπιλ Γκέιτς, ισχυρίστηκε πως ο Ντόναλντ Τραμπ τον ρώτησε δις τη διαφορά μεταξύ HIV και HPV, ενώ διαπίστωσε πως γνώριζε ανησυχητικά πολλές λεπτομέρειες για την εμφάνιση της κόρης του Γκέιτς. Οι δηλώσεις του ιδρυτή της Microsoft ηχογραφήθηκαν στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, όπου ο Γκέιτς απάντησε σε ερωτήσεις των εργαζομένων.

Ο Τραμπ φέρεται ότι συνάντησε την κόρη του Τζένιφερ, ηλικίας σήμερα 22 ετών, σε ιππική επίδειξη στη Φλόριντα. «Και μετά, 20 λεπτά αργότερα, πέταξε με ελικόπτερο στο ίδιο σημείο», εξήγησε ο Γκέιτς. «Σαφώς δηλαδή αναχώρησε με αυτοκίνητο, αλλά ήθελε να κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση με ελικόπτερο», προσέθεσε. Ο ίδιος ο Γκέιτς συνάντησε για πρώτη φορά τον Τραμπ στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 2016. «Οταν του πρωτομίλησα, ήταν τρομακτικό πόσα γνώριζε για την εμφάνιση της κόρης μου. Στη Μελίντα (σύζυγο του Γκέιτς) δεν άρεσε καθόλου το γεγονός», αφηγήθηκε. Ξανασυναντήθηκε μαζί του πέρυσι τον Μάρτιο στον Λευκό Οίκο: «Και στις δύο αυτές επαφές μας, με ρώτησε αν τα εμβόλια είναι κακό πράγμα και σκεφτόταν να συστήσει επιτροπή για να εξετάσει τις παρενέργειές τους. Κάποιος, νομίζω ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, τον συμβούλευσε να το κάνει επειδή τα εμβόλια προκαλούν παρενέργειες. Κι εγώ είπα όχι, αυτό είναι αδιέξοδο, μην το κάνεις. Και τις δύο φορές ζήτησε να μάθει αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ιό HIV και τον HPV, έτσι είχα τη δυνατότητα να του εξηγήσω ότι αυτά τα δύο σπάνια γίνονται αντικείμενο σύγχυσης».

Ο Τραμπ φαίνεται ότι στη συνέχεια εγκατέλειψε τα σχέδιά του για έρευνα στις θεωρίες που εμφανίζουν τα εμβόλια να προκαλούν αυτισμό. Μάλιστα, στις αρχές του χρόνου ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ δήλωσε ότι αισθάνεται τεράστια απογοήτευση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου.

Πάντως, η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», που φιλοξενεί τη σχετική είδηση, σημειώνει ότι στην ιστοσελίδα του βρετανικού ΕΣΥ (NHS) υπάρχει ως «συνήθης απορία» η ερώτηση: «Ποια είναι η διαφορά μεταξύ HIV και HPV;». Αν και δεν φημίζεται για το χιούμορ του, ο Γκέιτς προκάλεσε ηχηρά γέλια στην αίθουσα όταν αναφέρθηκε και στην τάση του Τραμπ να μιλάει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο: «Οταν μπήκα μέσα η πρώτη φράση που μου είπε ήταν: “Ο Τραμπ μαθαίνει ότι δεν σου αρέσουν αυτά που κάνει ο Τραμπ”. Και σκέφτηκα από μέσα μου: “Ουάου, μα εσύ είσαι ο Τραμπ”. Δεν ήξερα ότι μιλάει συνέχεια στο τρίτο πρόσωπο. Θα μπορούσε να του απαντήσω: “Ο Γκέιτς λέει ότι ο Γκέιτς ξέρει πως τα κάνεις όλα λάθος”».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα