Μπελάδες για Facebook, Google και Twitter – Θα δώσουν εξηγήσεις στη Γερουσία

Στην αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας που εξετάζει το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, θα δώσουν τις εξηγήσεις τους οι διευθύνοντες σύμβουλοι των κολοσσών του Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων κάλεσε τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών: Facebook Inc, Alphabet Inc (Google) και Twitter Inc, προκειμένου να καταθέσουν σε μια ακροαματική διαδικασία που θα διεξαχθεί την 10η Απριλίου με αντικείμενο την προστασία των δεδομένων των χρηστών.

Ο γερουσιαστής και πρόεδρος της επιτροπής Τσάρλς Γκράσλεϊ, είπε ότι κάλεσε τον CEO του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ «να καταθέσει κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σχετικά με τις παρελθοντικές κα μελλοντικές πολιτικές του Facebook για την προστασία και την παρακολούθηση των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών».

Το Facebook δέχεται πιέσεις από τους διαφημιστές καθώς ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται αντιμέτωπος με τους εξονυχιστικούς ελέγχους της κυβέρνησης μετά τις κατηγορίες ότι εταιρεία συμβούλων είχε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος Τύπου του Facebook επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει παραλάβει την κλήση και την εξετάζει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα