Μπαχρέιν: Αστυνομικός “έπιασε” φωτιά μετά από επίθεση με μολότοφ (Βίντεο)

Το καθεστώς στο Μπαχρέιν που υποστηρίχθηκε από τη Δύση, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, έχει παραπέμψει μια ομάδα πολιτικών διαδηλωτών σε στρατιωτικό δικαστήριο, έπειτα από αναθεώρηση του Συντάγματος που έδωσε τη παραπάνω δικαιοδοσία.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν, ανέφερε τη Κυριακή, ότι ο Αρχηγός του Στρατιωτικού Δικαστηρίου, Ταξίαρχος Γιούσεφ Ράσιντ Φλέιφελ, είχε κατηγορήσει ομάδα διαδηλωτών για συμμετοχή σε επαναστατική οργάνωση και τους παρέπεμψε στο Ανώτατο Στρατολογικό Δικαστήριο .

Όπως αναφέρει  ο Samah Hadid, Διευθυντής Εκστρατειών στο περιφερειακό γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στη Βηρυτό, τέτοιες κινήσεις, έχουν σχεδιαστεί για προκαλέσουν τον φόβο στην κοινωνία.

Ενώ προσθέτει, πως “η απόφαση να μεταφερθούν τα μέλη στο στρατιωτικό δικαστήριο πρέπει να καταργηθεί αμέσως, καθώς πρέπει να μεταφερθούν σε πολιτικό δικαστήριο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα δίκαιης δίκης “.

Παράλληλα, οι διαμαρτυρίες στο Μπαχρέιν συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά από τότε που ξεκίνησε μια λαϊκή εξέγερση στο βασίλειο το 2011. Οι διαδηλωτές ζητούν από την δυναστεία του Al Khalifah να παραιτηθεί από την εξουσία.

Πολλοί σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν, ενώ χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν στις φυλακές του κράτους, όπου βασανίζονται .

Τέλος, οι επιθέσεις με μολότοφ είναι σχεδόν καθημερινές, μάλιστα ένα 24ωρο πριν, αναρτήθηκε ένα βίντεο που φαίνεται ένας αστυνομικός να “πιάνει” φωτιά μετά από μία μαζική επίθεση με μολότοφ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα