Μπαχρέιν:Εκτελέσθηκαν τρεις σιίτες που είχαν καταδικασθεί για φόνο αστυνομικών

Οι αρχές του Μπαχρέιν εκτέλεσαν νωρίς σήμερα το πρωί τρεις σιίτες μουσουλμάνους που είχαν καταδικασθεί για τους φόνους ενός αστυνομικού από τα Εμιράτα και δύο αστυνομικών του Μπαχρέιν το 2014 με βομβιστική επίθεση, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία. Οι εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν από εκτελεστικό απόσπασμα και είναι οι πρώτες στη χώρα από το 2008.

Οι εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου το ανώτατο δικαστήριο του Μπαχρέιν επικύρωσε τις θανατικές καταδίκες που είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως το 2015 σε βάρος των Αμπάς αλ-Σαμέα, Σάμι Μουσάιμα και Άλι αλ-Σινγκάς.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαδηλώσεις είχαν πραγματοποιηθεί σε πολλά σιιτικά χωριά του Μπαχρέιν αφότου κυκλοφόρησαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι αρχές αυτού του βασιλείου, το οποίο κυβερνά μια σουνιτική δυναστεία, είχαν την πρόθεση να εκτελέσουν σύντομα τους τρεις σιίτες.

Δεκάδες άνδρες και γυναίκες βγήκαν στους δρόμους αφού άκουσαν ότι οι οικογένειες των τριών ανδρών κλήθηκαν να τους δουν στη φυλακή πριν από την εκτέλεσή τους, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.

«Όχι, όχι στην εκτέλεση», φώναζαν οι διαδηλωτές.

«Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Μπαχρέιν ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τις πρώτες εκτελέσεις εδώ και έξι χρόνια, με βάση ομολογίες αποσπασμένες με βασανιστήρια, είναι πολύ ανησυχητικές», είχε δηλώσει η Μάγια Φόα, διευθύντρια της Reprieve, μιας οργάνωσης για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα