Μπαργιώτας: Ο νέος νόμος για την Υγεία αποτελεί οπισθοδρόμηση

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τον νέο νόμο για την Πρωτοβάθμια Υγεία, εξαπολύει μέσα από συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας. Ο κ. Μπαργιώτας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο νόμος αποτελεί οπισθοδρόμηση,  λέγοντας ότι «επιχειρεί να δημιουργήσει ένα σύστημα αμιγώς κρατικό, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, χωρίς χρονοδιάγραμμα».

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρεται και στην πορεία της οικονομίας, αλλά και την πρόσφατη έξοδο της χώρας στις αγορές, σημειώνοντας πως «επιχειρείται από την κυβέρνηση να ταυτιστεί η έξοδος στις αγορές με την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση ο κ. Μπαργιώτας κατηγορεί την κυβέρνηση πως «ολοκληρώνει την κατεδάφιση της μεταρρύθμισης που δρομολόγησε το ΠΑΣΟΚ» σημειώνοντας πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη πιστεύει  «σε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό και απαλλαγμένο από τον κρατισμό».

Τέλος ο κ. Μπαργιώτας αναφέρεται και στις ζυμώσεις που γίνονται στον χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, λέγοντας πως  «μετά το συνέδριο της ΔΗΣΥ και την γενναία πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά για ανοικτές, αδιάβλητες εκλογές από τη βάση, η συγκρότηση του φορέα έχει απτό χρονοδιάγραμμα και προοπτική». Τονίζει επίσης πως «η κεντροαριστερά έχει το καθήκον να επιβάλει συναινετικές προοδευτικές λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα