Ο Μπαν Κι Μουν στην Αθήνα:Oι πρόσφυγες πρέπει να προστατεύονται διαρκώς

γφγδΕπίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, για να ενημερωθεί σχετικά με την κατάσταση των προσφύγων. Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ με αφορμή την επίσκεψή του, σήμερα και αύριο στην Ελλάδα, τονίζει ότι οι πρόσφυγες πρέπει να προστατεύονται διαρκώς.

«Εξακολουθώ να τονίζω την ανάγκη παροχής βοήθειας και υποστήριξης σε όσους διασώθηκαν, διασφάλισης επαρκών συνθηκών υποδοχής και πρόσβασης σε άσυλο για όσους χρήζουν ανάγκης διεθνούς προστασίας», αναφέρει ο Μπαν Κι Μουν.

«Τα δικαιώματα των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν (τους τόπους τους), πρέπει να προστατεύονται διαρκώς, και σύμφωνα με το νόμο αλλά και στην πράξη», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα απόψε στις 20.15 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Μπαν Κι Μουν στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο θα παρακαθίσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρωί του Σαββάτου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στις στις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου θα συναντηθεί με πρόσφυγες, εθελοντές και τις τοπικές αρχές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα