Μπανγκλαντές:Νεκρός «ένας από τους εγκεφάλους» της επίθεσης στη Ντάκα

Ένας τζιχαντιστής που θεωρείται «ένας από τους εγκεφάλους» της επίθεσης εναντίον ενός εστιατορίου στη Ντάκα τον Ιούλιο, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, σκοτώθηκε σήμερα στη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο Νουρούλ Ισλάμ Μαρζάν, διοικητής ενός παρακλαδιού της τζιχαντιστικής οργάνωσης Τζαμάατ ουλ Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), σκοτώθηκε μαζί με έναν ακόμη αντάρτη, τον Μονιρούλ Ισλάμ, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ντάκας.

Ο Μαρζάν καταζητούνταν για τον ρόλο του στην επίθεση που σημειώθηκε εναντίον ενός εστιατορίου της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές τον Ιούλιο, μια ενέργεια που προκάλεσε ανησυχία για την αυξανόμενη ισλαμιστική απειλή στη χώρα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της αστυνομίας της Ντάκας, τον Γιουσούφ Άλι, ο Μαρζάν, ηλικίας περίπου 30 ετών, ήταν «ένας από τους εγκεφάλους» της αιματηρής ομηρίας της 1ης Ιουλίου στο εστιατόριο Holey Artisan Bakery, που βρίσκεται στην πολυτελή συνοικία Γκουλσάν, κατά τη διάρκεια της οποίας 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι 18 εκ των οποίων ήταν αλλοδαποί.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή και είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το μακελειό.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία του Μπανγκλαντές έχει εντοπίσει και σκοτώσει τουλάχιστον 40 αντάρτες που φέρονται να συνδέονται με την επίθεση αυτή, μεταξύ αυτών και τον εγκέφαλό και φερόμενο επικεφαλής της JMB Ταμίμ Τσοουντχούρι στα τέλη Αυγούστου.

Οι αρχές του Μπανγκλαντές αποδίδουν πολλές από τις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια στην JMB, η οποία δηλώνει ότι συνδέεται με το ΙΚ. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση της χώρας αρνείται οποιαδήποτε παρουσία των τζιχαντιστών στο έδαφός της.

Ο Μαρζάν, που σπούδασε αραβικά στο πανεπιστήμιο της Τσιταγκόνγκ, εξαφανίστηκε πριν ένα χρόνο από το χωριό όπου ζει η οικογένειά του στην επαρχία Πάμπνα, 160 χιλιόμετρα βόρεια της Ντάκας. Τον Σεπτέμβριο η αστυνομία συνέλαβε τη σύζυγό του Σάιλα Άφριν Πιότι μαζί με άλλες δύο αντάρτισσες στη Ντάκα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα