Μπαλάφας: H συνεργασία με τους ΑΝΕΛ θα πάει μέχρι τέλους

«Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ θα πάει μέχρι τέλους. Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ θα πάει ως τις εκλογές, ανεξάρτητα από τις διαφορές που υπάρχουν στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Αν φτάσουμε σε μία συμφωνία στο πλαίσιο των δικών μας προτάσεων τότε θα υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία να στηριχθεί».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας νωρίτερα σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η εξομάλυνση των σχέσεων μας με τους βόρειους γείτονες μας, θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέρχονται από τα ανατολικά» τόνισε ο κ. Μπαλάφας, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι σε πέντε μήνες η χώρα μας θα πετύχει την έξοδο από τα μνημόνια και με βάση αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να βλέπουμε και τα πολιτικά ζητήματα.

Απρόβλεπτο το μεταναστευτικό – Αυξομειώνονται οι προσφυγικές ροές

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναφερόμενος και στο μεταναστευτικό, εξήγησε ότι είναι ένα πρόβλημα με το οποίο είμαστε αναγκασμένοι να συνυπάρχουμε όσο υπάρχουν πόλεμοι και κλιματικές αλλαγές.

Χαρακτήρισε ως «απρόβλεπτο» πρόβλημα το μεταναστευτικό καθώς οι ροές των προσφύγων αυξομειώνονται.

Ειδικά για την περιοχή μας, σημείωσε πως, όσο συνεχίζουν να υπάρχουν πόλεμοι, τόσο θα υπάρχει μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα.

Ο κ. Μπαλάφας αναγνώρισε πως υπάρχει πιθανότητα ο κ. Ερντογάν να μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει έντονα τις ροές από τα τουρκικά παράλια στα νησιά, όμως πρέπει να συνυπολογίζουμε ότι η Τουρκία κρατάει 3,5 εκ. πρόσφυγες στα εδάφη της.

Τέλος, εξήγησε τους λόγους που δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης αποσυμφόρηση των νησιών, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Αν ξαφνικά αδειάσουν τα νησιά θα ξαναγεμίσουν με πρόσφυγες και μετανάστες από τα ανατολικά παράλια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα