Μπαλάφας: Η κυβέρνηση δεν ανησυχεί για τα έσοδα του Δημοσίου -Δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα

balafas.7.8.708Ο Γιάννης Μπαλάφας απέρριψε τις ανησυχίες για την υστέρηση στα έσοδα του Δημοσίου, ενώ διεμήνυσε ότι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

«Λυπούμαστε που θα τους στεναχωρήσουμε, αλλά εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ ο υφυπουργός Εσωτερικών, ενώ σχετικά με τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, σχολίασε ότι είναι σύνηθες φαινόμενο σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Πολύ περισσότερο όταν στόχο έχουν τη χρήση τους υπέρ κοινωνικά αδύναμων ομάδων. Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση ενέργειες σαν αυτές που είδαμε μέσα σε εκκλησίες», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση ανησυχεί για την υστέρηση στα έσοδα του Δημοσίου τον Ιούλιο και αν μπορεί η αρνητική πορεία να οδηγήσει σε ενεργοποίηση του «κόφτη», τόνισε ότι οι ταμειακές ροές δεν προξενούν καμία ανησυχία στην κυβέρνηση.

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2016, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 20,960 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 777 εκατ. ευρώ ή 3,8% έναντι του στόχου. Τα έσοδα του Ιουλίου σε ταμειακούς όρους ξεπερνούν τον στόχο, κατά 105 εκατ. ευρώ περίπου. Ξέρετε υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαβάσεις κάποιους αριθμούς. Ορισμένοι προτιμούν τη μόνιμη καταστροφολογία
προξενώντας (ηθελημένα ή άθελα) ζημιά στην πραγματική οικονομία. Θα διαψευστούν για ακόμα
μια φορά. Το δήλωσε και πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. Πόσο πιο σαφείς να γίνουμε;», τόνισε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα