Μπαλάφας: Η ανάγκη για συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων είναι μεγαλύτερη από ποτέ

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, σήμερα, στον ρ/φ σταθμό Θέμα τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για το κάλεσμα που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μιας ευρύτερης συμπαράταξης στον προοδευτικό χώρο και για την κριτική που δέχεται από το ΚΙΝΑΛ

«Η στρατηγική από την πλευρά της Αριστεράς για ευρύτερες συσπειρώσεις στον προοδευτικό χώρο όταν οι ανάγκες το επιβάλουν, δεν είναι κάτι το καινούριο. Το νέο στοιχείο είναι ότι σήμερα σε όλη την Ευρώπη, υπάρχει μια άνοδος ευρωσκεπτικιστικών, λαϊκίστικων, ξενοφοβικών, κρυπτοφασιστικών δυνάμεων, που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όταν μάλιστα υπάρχουν, δυστυχώς και στην Ευρώπη, δεξιά, συντηρητικά κόμματα, όπως και η ΝΔ, που ανήκουν στο συνταγματικό τόξο,τα οποία εξαιτίας αυτής της δυναμικής φλερτάρουν με την ακροδεξιά ατζέντα σε πολλά ζητήματα,η απειλή αυτή ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ανάγκη για συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων, που ξεκινάει από την αριστερά, τους σοσιαλδημοκράτες, τους πράσινους και φτάνει μέχρι και τη λαϊκή κεντροδεξιά, είναι μεγαλύτερη από ποτέ και είναι λογικό ο κάθε προοδευτικός, αντιφασίστας άνθρωπος να επιδιώκει την ευρύτερη, ισότιμη συνεργασία συλλογικοτήτων, κομμάτων, πολιτών κλπ.

Ο ηγέτης του κάθε κόμματος, που βρίσκεται στον προοδευτικό χώρο, έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίσει αυτό το προσκλητήριο όπως νομίζει.Θα ήταν θετικό, ωστόσο, η κυρία Γεννηματά να δει όσα ήδη γίνονται στην Ευρώπη, όπου μια ευρύτερη γκάμα δυνάμεων, σοσιαλδημοκρατών, αριστερών, πρασίνων, βρίσκουν κοινούς βηματισμούς και κοινά σημεία απέναντι στον υπαρκτό κίνδυνο της ανόδου τηςακροδεξιάς, που, σε συνδυασμό με έναν άπληστονεοφιλελευθερισμό, απειλεί το μέλλον της ΕΕ και της Ευρώπης συνολικά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα