Μπακογιάννη: Το Αιγαίο δεν «γκριζάρεται»

Την άποψη ότι «η ρητορική Ερντογάν θα συνεχίσει να υπάρχει καθώς έχει ανάγκη να έχει εχθρούς ζωγραφισμένους στον τοίχο για να μπορέσει να συσπειρώσει τις δυνάμεις που θέλει» εξέφρασε η πρων υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη προσθέτοντας: «Η αίσθηση μου από την επίσκεψή μου στην Τουρκία, είναι ότι δεν θα δυσκολευτεί να πάρει το 50 συν 1 στις εκλογές, αυτή η εικόνα μου δόθηκε».

Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον realfm επεσήμανε πάντως… «δεν πιστεύω ότι θα πάει γυρεύοντας αν συμβεί κάποιο ατύχημα, και το ατύχημα σας το έχω ξαναπεί, είναι κάτι που φοβάμαι. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, οι δικοί μας πιλότοι είναι έμπειροι, αλλά οι Τούρκοι δεν έχουν αυτή την εμπειρία και υπάρχει μια ψυχολογία να προσπαθούν να αποδείξουν τη νομιμοφροσύνη τους. Αυτό είναι το χειρότερο συναίσθημα».

Παράλληλα ανέφερε πως «χρειάζεται εκ μέρους μας ομοιογένεια λόγου, επειδή κάθε λέξη που λέμε την μετράνε οι Τούρκοι, πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς κάθε φορά τι εννοούμε και τι μήνυμα στέλνουμε. Αυτό είναι η αρχή μιας σοβαρής στρατηγικής έναντι της Τουρκίας» ενώ εξαπέλυσε και βολές εναντίον όσων αναφέρονται σε «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο.

«Ούτε γκριζάρεται το Αιγαίο και αυτά που λέγονται από ανεύθυνους βουλευτές, καλό είναι να σκέφτονται πριν τι λένε. Τα θέματα αυτά είναι δύσκολα και δεν σηκώνουν κουβέντες του στυλ «γκριζάρουν το Αιγαίο». Δεν το γκριζάρουν το Αιγαίο, δεν μπορούν να το γκριζάρουν, το Αιγαίο είναι σαφές σε ποιον ανήκουν οι βραχονησίδες» είπε.

Και κατέληξε: «Η Ελλάδα είναι ισχυρή στον τομέα του διεθνούς δικαίου. Είναι απολύτως βέβαιο ότι τα Ίμια είναι κατοχυρωμένα στην Ελλάδα με τρεις διαφορετικές συμβάσεις, τα επιχειρήματα μας είναι ισχυρά. Αυτό που έχει σημασία είναι το μήνυμα που ορθώς εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός να το μεταδίδουν όλοι» ε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα