Μπακογιάννη: Ο κ. Τσίπρας στήνει το χαλί της εξόδου του από την κυβέρνηση

de32cc7024eab6186d346c49a25ff294-696x391Στην προσπάθεια της Ν.Δ να καταθέσει πρόταση για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, ενέταξε την επίσκεψη της στη Λάρισα, η πρώην υπουργός και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο κ. Τσίπρας στήνει το χαλί της εξόδου του από την κυβέρνηση» εκτίμησε η κ.Μπακογιάννη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, λέγοντας πως αυτό θα εκφραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού για τον προϋπολογισμό.

Όσον αφορά στην ανάπτυξη η κ. Μπακογιάννη τόνισε, πως για να υπάρξει χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη να στηρίξει την επιχειρηματικότητα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. «Για να υπάρχουν θέσεις εργασίας πρέπει να υπάρχουν επιχειρήσεις. Για να υπάρχουν επιχειρήσεις πρέπει ο επιχειρηματίας να έχει κέρδος. Το κράτος λοιπόν δεν μπορεί να ποινικοποιεί την έννοια της επιχειρηματικότητας και του κέρδους», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται η ΝΔ το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, καθώς είναι γνωστό πως αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα της, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ είπε πως αποτελούν έναν τομέα των επενδύσεων, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το θέμα της ΔΕΣΦΑ, λέγοντας πως «η κυβέρνηση έδιωξε μια αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ η οποία κόστισε 400 εκατ. στο λαό» και συμπλήρωσε «πως μπορούμε μόνοι μας να προχωρήσουμε στις αποκρατικοποιήσεις που χρειάζονται», εκφράζοντας βέβαια την αντίθεση της στην ύπαρξη του Υπερταμείου και την ένταξη της δημόσιας περιουσίας σε αυτό.

Σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε πως για να υπάρξει διαπραγμάτευση θα πρέπει η εκάστοτε κυβέρνηση να έχει αξιοπιστία, ρίχνοντας τα βέλη της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Βιώσαμε τα τελευταία χρόνια την αναποτελεσματική διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε ένα κόστος στην αξιοπιστία της χώρας, εκτός των δισεκατομμυρίων που καλείται να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης» ενώ τόνισε πως «αυτή την αξιοπιστία που χάθηκε θα πρέπει να την ξαναχτίσουμε».

Σχετικά με τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, και τη θέση της κυβέρνησης πως πρόκειται για επιτυχία, η κ. Μπακογιάννη είπε πως αδυνατεί να καταλάβει γιατί η κυβέρνηση πανηγυρίζει.
«Αν και η Ελλάδα πήρε μια ελάφρυνση του χρέους την οποία καλωσορίζουμε, εντούτοις η ελάφρυνση αυτή συνδυάζεται με μέτρα τα οποία δεν είναι γνωστά» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα.
Χαιρέτησε τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, λέγοντας πως η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ είναι μια καλή αρχή, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
«Δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που υποτιμούν τις δηλώσεις Ερντογάν. Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός της τουρκικής κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για το ποιος είναι περισσότερο πατριώτης, γι’ αυτό απαιτείται εθνική συσπείρωση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής» εξήγησε, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θλίβεται για τους χειρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τα εθνικά θέματα. «Την ώρα που το σύνολο της αντιπολίτευσης ζητά τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη σχέση της χώρας μας με την Τουρκία, το υπουργείο ερίζει με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το ποιος έχει το πάνω χέρι», τόνισε.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε πως η κοινωνία είναι οργισμένη και απογοητευμένη από την πολιτική, ρίχνοντας την ευθύνη στον κ. Τσίπρα και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που δεν κατάλαβαν όσοι στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως τελικά αυτό που έγινε είναι χειρότερο, διότι γυρίσαμε στο Νοέμβριο του 2014 και άρα είχαμε πισωγύρισμα», είπε ενώ τόνισε πως είναι άθλος που η Ν.Δ κατάφερε να ανέβει 17 μονάδες.

Να σημειωθεί, πως η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της στη Λάρισα, είχε συνάντηση με τη διοίκηση του ΣΘΕΒ, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε επιχειρηματικό δείπνο του ΣΘΕΒ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα