Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην επιχειρηματικότητα

Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό παρουσίασε η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η κυρία Μπακογιάννη θα πρέπει να δημιουργηθεί πλατφόρμα που θα συγκεντρώνει στοιχεία οφειλών σε τράπεζες, δημόσιο και ταμεία, χωρίς να συμμετέχει η υπόλοιπη αγορά (εργαζόμενοι και προμηθευτές). Επίσης, η οποιαδήποτε αναστολή να ισχύει από την αποστολή των στοιχείων στους πιστωτές και για διάστημα λίγων εβδομάδων (για να γίνει η διαπραγμάτευση και η ψηφοφορία), ενώ δεν θα πρέπει να επηρεάζονται στο ελάχιστον οι λοιποί πιστωτές και να μην επιβαρύνονται τα δικαστήριο με εμπλοκή στην εξέλιξη της διαδικασίας.

Τέλος, σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ η κυβέρνηση μέσω του νομοσχεδίου οφείλει να παρέχει εύλογη προστασία από ευθύνη στους συμμετέχοντες στη διαδικασία ρύθμισης, τόσο από τις τράπεζες όσο και από το δημόσιο.

«Θριαμβολογείτε για ένα νομοσχέδιο που καθυστερήσατε δύο χρόνια για να το καταθέσετε. Δύο χρόνια στα οποία σας καλούσαμε, και εμείς και ο επιχειρηματικός κόσμος, να το καταθέσετε. Και το φέρνετε σήμερα που η αγορά πνέει τα λοίσθια», τόνισε αρχικά η κυρία Μπακογιάννη, προσθέτοντας πως, «εδώ και 14 μήνες καθυστερείτε να κλείσετε την αξιολόγηση, με λογαριασμό βαρύ για την κοινωνία και την οικονομία. Πανηγυρίσατε στο προχθεσινό Eurogroup, ενώ ετοιμάζετε κατάλογο σκληρών υφεσιακών μέτρων για να δώσετε το τελειωτικό χτύπημα στην επιχειρηματικότητα.  Από το Δεκέμβριο, 3 δισ. καταθέσεων έκαναν φτερά. Επίσης, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, το πρώτο δίμηνο του έτους, αυξήθηκαν κατά μισό δισεκατομμύριο».

Πηγή: Liberal

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα