Μπακογιάννη: Εμείς δεν είμαστε Τσίπρας να πούμε πως θα σκίσουμε τα μνημόνια

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου μίλησε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη. Η κα. Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανάπτυξης, το ζήτημα των εξεταστικών επιτροπών και της διαφθοράς και των εκλογών.

«Όσο πιο γρήγορα προχωρήσει σε εκλογές, τόσο λιγότερο θα είναι το κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες», σημείωσε αναφορικά με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στη χώρα.

Στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου τι μπορεί να περιμένει ο πολίτης από την ΝΔ από τις εκλογές αυτές όταν γίνουν και για τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί πως η ΝΔ θα «σεβαστεί τις υπογραφές που θα βάλει η κυβέρνηση Τσίπρα»  η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε:  «πλήρη αλλαγή πολιτικής. Η ΝΔ έχει μία τελείως διαφορετική αντίληψη. Εμείς δεν είμαστε Τσίπρας, δεν πρόκειται να βγει ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να πει ότι «θα σκίζει τα μνημόνια και θα είναι μέρα μεσημέρι» ή «θα χτυπάει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές». Διότι η διαφορά με τον κ. Τσίπρα είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σοβαρός άνθρωπος. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε τους στόχους το ξέρουμε, δίνεται μία σκληρή μάχη για να αλλάξουν οι στόχοι του πλεονάσματος… Το μείγμα της πολιτικής δεν θα είναι 95% φόροι και 5% μείωση δαπανών. Θα είναι μείωση των φόρων και μεγαλύτερη μείωση των δαπανών, αυτό είναι μία απλή αλήθεια. Υπάρχει μία ιδεολογική διαφορά, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μοιράζει επιδόματα και να αναδιανείμει τη μιζέρια, εμείς θέλουμε οι παραγωγικοί Έλληνες να πάνε μπροστά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε πραγματικές και υγιείς θέσεις εργασίας αύριο και δια αυτού του τρόπου να αυξήσουμε την πίτα. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά μας που δεν μπορείτε να τη διανοηθείτε».

Αναφορικά στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η ΝΔ στα θέματα που αφορούν το ξεσκέπασμα της διαπλοκής και της διαφθοράς δεν δείχνει ενθουσιασμό η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «για να παραπεμφθεί ο κ. Παπαντωνίου έπρεπε να έρθουν οι δικογραφίες στην Βουλή, οι δικογραφίες, το είπε και ο κ.Τσίπρας εχθές, ήρθαν τώρα στη Βουλή. Γιατί καθυστέρησε η Δικαιοσύνη; Είμαι ανοιχτή σε κάθε συζήτηση για τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη, διότι για εμένα είναι ίσως από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».

«Εύχομαι η συζήτηση η χθεσινή που κατέληξε σε μία Προανακριτική Επιτροπή, να μην καταλήξει σε μία Προανακριτική Επιτροπή η οποία θα συνέλθει άπαξ και θα διαπιστώσει αναρμοδιότητα και θα στείλει την υπόθεση πάλι πίσω στον φυσικό της δικαστή που είναι η Δικαιοσύνη. Εύχομαι ειλικρινά να μην συμβεί αυτό, διότι τότε κάποιοι άνθρωποι σαν και εμένα, οι οποίοι θεωρούν σημαντική τη ψήφο τους ως ένας από τους 300 της Βουλής, θα ντρέπεται γιατί συμμετείχε σε μία διαδικασία η οποία δεν έπρεπε να υπάρξει, αλλά έπρεπε ο κ. Παπαντωνίου να δικαστεί απευθείας όπως όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί από την ελληνική Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα