Μπακογιάννη:Η Ελλάδα δεν αντέχει τρίτη αποτυχημένη διαπραγμάτευση

Μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την πάταξη της φοροδιαφυγής, θεωρεί πως είναι αναγκαίες η υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει, με βάση την υπογραφή του κ. Τσίπρα πριν ένα χρόνο. Η καθυστέρηση αυτή όπως και οι προηγούμενες βαραίνουν ακόμη περισσότερο στους Έλληνες πολίτες. Η αέναη διαπραγμάτευση και τα καουμποϊλίκια κόστισαν στην Ελλάδα ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και 8 δισ. μέτρα την πρώτη φορά», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Προσθέτει πως «το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα δεν αντέχει τρίτη αποτυχημένη διαπραγμάτευση. Η ΝΔ αλλά και η ελληνική κοινωνία θέλει εκλογές διότι κάθε μέρα που περνάει η χώρα βυθίζεται, το επιχειρηματικό περιβάλλον επιδεινώνεται, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν μπορούν να έρθουν και οι πολίτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία να ξαναζήσει το καλοκαίρι του 2015, δεν έχει άλλες αντοχές».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τις άμεσες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων και όταν τις νομοθετεί στη συνέχεια καθυστερεί την εφαρμογή τους. Κυρίως, όμως, καταγγέλλοντας ανοιχτά τις μεταρρυθμίσεις που νομοθετεί δείχνει πως δεν τις ενστερνίζεται, κάτι που αδυνατίζει την εμβέλεια τους καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκατάλειψής τους με την πρώτη ευκαιρία. Οι μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν την εθνική ανασυγκρότηση έχουν αποτελέσει αντικείμενο λεπτομερούς επεξεργασίας στο Τομέα Οικονομίας της ΝΔ. Είναι μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, καθώς επίσης και για ένα αποδοτικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης που θα εμπεδώσουν την εμπιστοσύνης ανάμεσα σε κράτος και πολίτη ή επενδυτή. Ακόμη μεταρρυθμίσεις για τη στήριξη των αγορών με την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της πολιτικής ανταγωνισμού και παρεμβάσεις για τη λειτουργική στήριξη των «νεοφυών επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα