Μπίστης: Δεν είμαι σίγουρος ότι οι Πρέσπες θα καταστρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ”

Για την ανάγκη μετατόπισης της σοσιαλ-δημοκρατίας προς τα αριστερά” έκανε λόγο στον news247 στους 88,6 ο Νίκος Μπίστης, φέρνοντας ως παραδείγματα την Πορτογαλία και την Ισπανία.

“Οι συνταγές του ’90 δεν μπορούν να συνεχιστούν, οι καιροί έχουν αλλάξει” συνέχισε. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε ότι και η ριζοσπαστική αριστερά αντελήφθη πως πρέπει να κινηθεί προς το μέτωπο της λογικής.

“Αν στο ΚΙΝΑΛ δεν δουν το πρόβλημα είναι προφανές ότι θα κάνουν λάθος. Αν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλαβαίνουν το κόστος από τη συγκυβέρνηση με τον Καμμένο πάλι θα έχουν κάνει λάθος” τόνισε.

“Στο ΚΙΝΑΛ δεν έχουν καταλάβει πόσο αρνητικό θα ήταν για τον κεντροαριστερό χώρο μια νέα συγκυβέρνηση με τη ΝΔ ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι έχει λήξει το θέμα του Καμμένου” τόνισε χαρακτηριστικά.

Μίλησε επίσης για ηγετικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση σύγκλισης του προοδευτικού ρόλου και έκανε λόγο για σύμπλευση του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ. Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει ωστόσο περιθώριο συζήτησης προεκλογικά και ότι είναι πιθανό το ΚΙΝΑΛ να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ. “Θα έπρεπε να πέσει η κυβέρνηση επειδή την στηρίζει ο Κουίκ και η Παπακώστα;” αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναγνωριστεί στην κυβέρνηση ότι υλοποίησε με κόστος τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά τον ίδιο, αυτό θα αναγνωριστεί στην κυβέρνηση πιο σύντομα.” Ο κόσμος σε μερικούς μήνες θα καταλάβει” δήλωσε χαρακτηριστικά. “Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα καταστρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ” τόνισε.

Για το θέμα της εκκλησίας τέλος είπε: “Ούτε η αρχική ρύθμιση ήταν διαχωρισμός. Όμως κάτι σοβαρό θα μείνει και πάλι. Κατανοώ ότι δεν μπορούν να ανοίξουν όλα τα μέτωπα μαζί”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα