Μπήκε στη Μοσούλη ο ιρακινός στρατός

irak-1Οι επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις προωθήθηκαν σήμερα στους δρόμους της Μοσούλης, όπου συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές που ελέγχουν την πόλη εδώ και δύο περισσότερο από δύο χρόνια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτικός αξιωματούχος.

 

Επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις προωθήθηκαν σήμερα στους δρόμους της ανατολικής Μοσούλης, συναντώντας ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές, έκανε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτικός αξιωματούχος. Οι αντιτρομοκρατικές μονάδες (CTS) προωθήθηκαν στην ανατολική συνοικία Αλ-Καράμα και αντιμετωπίζουν τα πυρά και τις βόμβες των τζιχαντιστών, διευκρίνισε ο Μουντάνταρ Σάλεμ, αξιωματούχος των CTS.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρισκόταν μαζί με τις CTS σε κοιμητήριο στην ανατολική είσοδο της πόλης, είδε μπουλντόζες και τεθωρακισμένα οχήματα να εισέρχονται στη συνοικία Αλ-Καράμα.

Πυροβολισμοί ακούγονται αδιάκοπα και πληροφορίες από το μέτωπο αναφέρουν πως οι τζιχαντιστές έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν τοποθετήσει βόμβες στους δρόμους για να επιβραδύνουν την προώθηση των ιρακινών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα