Μουζάλας:Nτροπή για την αντιπολίτευση να ταυτίζεται με θέσεις χωρών όπως η Ουγγαρία

giannis-mouzalas

«Οικοδομήθηκε ένα παιχνίδι κακής εικόνας της χώρας, στηριγμένο σε διαστρεβλωμένες πληροφορίες», το οποίο όμως στην πρόσφατη Σύνοδο αποδείχθηκε ότι δεν είχε αντίκρισμα . Αυτό επεσήμανε, μιλώντας στο «Κόκκινο» ο Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μιλώντας εφ’ όλης της ύλης του προσφυγικού, ο Γ. Μουζάλας τόνισε μεταξύ άλλων:

Πρώτον, ότι η πρόσφατη Σύνοδος ζήτησε από «τις χώρες που κουνούν το δάκτυλο στην Ελλάδα» να σταματήσουν να το κάνουν και να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

Δεύτερον, ότι η διασπορά ανακριβειών και η απόπειρα συντήρησης του υποτιθέμενου θέματος εκδίωξης της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σέγκεν συνεχίστηκε έπειτα και από τη δική παρέμβαση στη Βουλή, όπου απάντησε «στα ψέματα, σε ένα προς ένα». Ακόμη, ότι  είναι «ντροπή για την ελληνική αντιπολίτευση να ταυτίζεται με θέσεις χωρών, όπως η Ουγγαρία».

Τρίτον,  ότι η «λύση θα είναι ευρωπαϊκή και δεν μπορεί να είναι εθνική». Ότι – επίσης- η Ελλάδα κάνει καλά τη δουλειά της και απόδειξη είναι ότι οι δυο εκ των τρομοκρατών που «χτύπησαν» στο Παρίσι και οι οποίοι είχαν περάσει από τη χώρα μας, ήταν ταυτοποιημένοι. Δεν γίνεται παντού αυτό, πρόσθεσε ο κ. Μουζάλας.

Τέταρτον,  ότι η συνολική κατάσταση ως προς την καταγραφή και διαμονή των προσφύγων και μεταναστών εξελίσσεται διαρκώς προς το καλύτερο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα