Μουζάλας:”Δεν πρέπει η Ευρώπη να μετατραπεί σε μια Ευρώπη του Μεσαίωνα, σε μια Ευρώπη-φυλακή”

mouz“Δεν μπορεί παρά να εκφράσει κανείς το μεγάλο πένθος και την συντριβή του γι’ αυτό που συνέβη στο Παρίσι” είπε ξεκινώντας την συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο υπουργείο Εσωτερικών αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

“Ήταν ένα απίστευτο τρομοκρατικό χτύπημα” είπε ο κ.Μουζάλας και συνέχισε:”Συμπαραστεκόμαστε ως κυβέρνηση στο τραύμα αυτό της Γαλλίας και συγχρόνως συμπαρατασσόμαστε με αυτούς που πιστεύουν ότι το τρομοκρατικό αυτό χτύπημα στο Παρίσι, θα πετύχει αν η Ευρώπη τρομοκρατηθεί, αν μεταφερθούν στοιχεία από αυτό το χτύπημα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού πληθυσμού και του μεταναστευτικού ρεύματος. Αν η Ευρώπη από Ευρώπη του Διαφωτισμού και του ρομαντισμού, από Ευρώπη των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας μετατραπεί σε μια Ευρώπη του Μεσαίωνα, σε μια Ευρώπη-φυλακή”.

Ο κ. Μουζάλας είπε ότι τέτοιες τάσεις διαφαίνονται στις τοποθετήσεις αρκετών, “αλλά ευτυχώς όχι όλων και όχι της πλειοψηφίας”.

“Θέλω με χαρά να χαιρετίσω την δήλωση Γιούνκερ, ότι παρά το αποτρόπαιο αυτό χτύπημα, η Ευρώπη δεν πρέπει να αλλάξει την ατζέντα της σε σχέση με την αντιμετώπιση του προσφυγικού” τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα