Μοσκοβισί: Μη σοβαρά τα σενάρια περί Grexit

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση εκπροσώπων εθνικών κοινοβουλίων με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και μέλη της Ευρωβουλής.

Ο κ. Μπαλαούρας, δραττόμενος της ευκαιρίας, ενημέρωσε τον Μοσκοβισί για διαρροές -εκ Βερολίνου προερχόμενες- σύμφωνα με της οποίες σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα επίκειται ελληνική χρεοκοπία, ζητώντας μια ξεκάθαρη στάση της Κομισιόν, έναντι όσων διακινούν τέτοιου είδους σενάρια περί Grexit. Η απάντηση του Γάλλου επιτρόπου δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών:

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τέτοια σενάρια τρομοκράτησης», ξεκαθάρισε ο Μοσκοβισί, ενώ απευθυνόμενος στον Μπαλαούρα, τον κάλεσε «να μην τα παίρνει σοβαρά».

«Δεν θα περάσουν οι τιμωρητικές αντιλήψεις που διακατέχουν ορισμένους», υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει «γιατί η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της», όπως τόνισε.

Η ερώτηση του Στέλιου Κούλογλου στον Μοσκοβισί για τα «προληπτικά μέτρα»

Επείγουσα γραπτή ερώτηση προς τον Πιερ Μοσκοβισί κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, καλώντας την Κομισιόν να πάρει δημόσια και καθαρή θέση σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών από την ελληνική κυβέρνηση, περί νομοθέτησης «προληπτικών μέτρων» μετά το 2018.

«Ενώ ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί έχει επανειλημμένα εκφραστεί θετικά για την πραγματική πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την πλευρά της Ελλάδας, εντούτοις, κάποια μέλη των εταίρων που απαρτίζουν το κουαρτέτο των δανειστών της, εγείρουν παράλογες απαιτήσεις όποτε βρισκόμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης», σημειώνει ο Στέλιος Κούλογλου και προσθέτει:

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της ολοκλήρωσής της και τη δημιουργία ενός κλίματος δυσπιστίας καθώς και δυσμενείς επιπτώσεις κυρίως στα οικονομικά αδύναμα κοινωνικά στρώματα», αναφέρει στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας παράλληλα τον Γάλλο επίτροπο να πάρει επίσημη θέση αν συμφωνεί με το αίτημα για προληπτική νομοθέτηση μέτρων, το οποίο, όπως λέει, «αντίκειται στις ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές και δημοκρατικές παραδόσεις»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα