Μοσκοβισί: “Θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα”

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Κατά την αποχώρηση του από το ΥΠΟΙΚ ο κ.Μοσκοβισί επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει προσπάθεια και να συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει εμπιστοσύνη.

“Είμαι σίγουρος και ελπίζω ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα” δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι είχε μια δημιουργική συνάντηση με τον υπουργό, ενώ έχει γίνει και μια προετοιμασία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξετάζει όλες τις παραμέτρους.
«Αίσθησή μου είναι πως χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» προσέθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Νωρίτερα και προσερχόμενος στο ΥΠΟΙΚ ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε «η 20η Φεβρουαρίου είναι μια ημερομηνία- ορόσημο, που μπορεί να γίνει μια καλή στιγμή για την Ελλάδα».Ο κ. Μοσκοβισί εξειδίκευσε λέγοντας ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος αλλά υπάρχουν ακόμα ορισμένα μικρά βήματα ακόμη που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση.

Επικοινωνία με Ντάισελμπλουμ -Δεν έχει χαθεί η 20η Φεβρουαρίου
Επικοινωνία μεταξύ του κοινοτικού επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί και του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ με αντικείμενο το ελληνικό ζήτημα, υπήρξε χθες το βράδυ σύμφωνα με κοινοτικές πηγές. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ φέρεται να μετέφερε στον Ευρωπαίο επίτροπο ότι το «παράθυρο» της 20ης Φεβρουαρίου δεν έχει χαθεί.

Ο επίτροπος Μοσκοβισί θα συναντηθεί στις 11 με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα