Μοσκοβισί: Η Γαλλία δεν πρόκειται να ζητήσει καθυστέρηση στη μείωση του ελλείμματος

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί απέκλεισε ενδεχόμενο αίτημα της Γαλλίας να καθυστερήσει τις προσπάθειες για μείωση του ελλείμματος της.

Η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, προβλέπει ότι το έλλειμμά της θα μειωθεί φέτος στο 2,8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος , επίπεδο που θα τηρούσε το όριο του 3% που ορίζει η Ε.Ε. για πρώτη φορά από το 2007.

«Καμία καθυστέρηση, στο τραπέζι, χρειάζεται μόνο μια σοβαρή δημοσιονομική πολιτική», δήλωσε ο Μοσκοβισί στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι στις 23 Ιουνίου η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει «δύσκολα» μέτρα το καλοκαίρι για να διασφαλιστεί η ρήτρα του ελλείμματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα