Μνούτσιν σε ΔΝΤ: Ελέγξτε τις ανισορροπίες

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να σταθεί στο ύψος της αποστολής του και να πιέσει να τεθούν υπό έλεγχο τις τεράστιες εξωτερικές ανισορροπίες, διεμήνυσε από την Ουάσιγκτον ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, δείχνοντας ουσιαστικά πρωτίστως την Κίνα, αλλά και τη Γερμανία.

Το Ταμείο θα πρέπει να απαιτήσει την άρση των εμπορικών εμποδίων και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων από χώρες, που ακολουθούν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, σημείωσε ο κ. Μνούτσιν, σε μία σαφή αιχμή για την Κίνα. Έβαλε ωστόσο συνολικά στο στόχαστρο τις χώρες με «επίμονα εμπορικά πλεονάσματα», επισημαίνοντας πως θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να να σηκώσουν το δικό τους βάρος στην προσπάθεια άμβλυνσης των διεθνών ανισορροπιών.

Με την αναφορά αυτή δείχνει ουσιαστικά και στην πλευρά της Γερμανίας, η οποία έχει και στο παρελθόν δεχθεί τα πυρά της κριτικής των Αμερικανών για την πολιτική της και το υψηλό εμπορικό πλεόνασμα.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι άδικες εμπορικές πρακτικές υπονομεύουν την ανάπτυξη της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός, προσθέτοντας πως «πρέπει να διασφαλιστεί ότι το εμπόριο θα είναι ελεύθερο, δίκαιο και αμοιβαίο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα