Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Φαζρ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και ο διευθυντής του Ιρανικού Κέντρου Δραματικών Τεχνών, Mehdi Shafiei, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Θεάτρου της Τεχεράνης, όπου φιλοξενούνται οι παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Φαζρ.

 

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το μνημόνιο συνεργασίας θα αποτελέσει κατευθυντήριο άξονα για τις μελλοντικές συνεργασίες των δύο θεσμών, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και τα σχέδια φιλοξενίας παραστάσεων Ελλήνων σκηνοθετών στο Φεστιβάλ Φαζρ.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος χαρακτήρισε το μνημόνιο ως πολύτιμη συμφωνία και τόνισε τη σημασία της διεύρυνσης των πολιτιστικών σχέσεων με το Ιράν. Υπογράμμισε, επίσης, μέσα από το παράδειγμα της Ιρανής σκηνοθέτιδος Afsaneh Mahian -η παράσταση της οποίας φιλοξενήθηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το 2017- τον σημαντικό και ενεργό ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες στη σύγχρονη ιρανική τέχνη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η υπεύθυνη του Λυκείου Επιδαύρου και του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, η εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Τεχεράνη, Κατερίνα Μπαλαμώτη, o πρέσβης της Ελλάδας στο Ιράν, Δημήτρης Αλεξανδράκης, ο υπεύθυνος του γραφείου εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδος στην Τεχεράνη, Νίκος Δούκας, καθώς και εκπρόσωποι του Φεστιβάλ Φαζρ.

AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα