Μνημόνια για πολλά χρόνια προβλέπει ο Τόμσεν

O επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Πόουλ Τόμσεν, προέβη σε όχι και τόσο ευοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, οι οποίες έρχονται μάλιστα σε αντίθεση με αυτές του ΕMS αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει σύντομα στις αγορές και θα χρειασθεί να παραμείνει σε καθεστώς μνημονίου για να χρηματοδοτείται από τους εταίρους.

Η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια για να επιστρέψει στα προ – κρίσης επίπεδα του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος της, τόνισε ο κ. Τόμσεν, μιλώντας σε ημερίδα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και υπογράμμισε ότι η χώρα θα χρειαστεί ακόμα για πολλά χρόνια τη βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της. 

Ο κ. Τόμσεν άσκησε σκληρή κριτική για τον τρόπο εφαρμογής των προγραμμάτων από τις ελληνικές κυβερνήσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά “το βάρος του προγράμματος δόθηκε υπέρμετρα στη μείωση των μισθών και όχι στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων”.

Παράλληλα χαρακτήρισε φοβερή την αντίσταση που καταγράφεται στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Επέμεινε στην άποψη ότι η Ελλάδα για χρόνια απολάμβανε συντάξεις Γερμανίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι στηρίζουν ολόκληρες οικογένειες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα