Μιχελής: Η Αριστερά βλέπει την αριστεία στο σύνολο

Για την έντονη κριτική που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες για την απόφαση της ανάδειξης των σημαιοφόρων στο δημοτικό μέσω κλήρωσης, μίλησε Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Μιχελής.

Κάνοντας αναφορά στα τρία νομοσχέδια που συζητήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή (για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα ΜΜΕ), σημείωσε πως «Και στα τρία νομίζω έγιναν πολύ σημαντικά βήματα, τα οποία δεν ακούστηκαν γιατί βρέθηκε η έξυπνη ευκαιρία να συζητάμε για τη σημαία, δηλαδή τη σημαία ως εθνικό σύμβολο ή ως έπαθλο νίκης κάποιων».

«Υπάρχει μια λογική στον χώρο της αριστεράς, η εκπαίδευση πρέπει να γίνεται στα παιδιά και ιδιαίτερα του δημοτικού, μέσα από μία συλλογικότητα της ομάδας και μέσα από αυτήν την συλλογικότητα της ομάδας, όπου θα εμπνεύσει και την κοινωνική συμπεριφορά του παιδιού, καταβάλλουν όλοι τις προσπάθειές τους και αμείβονται με έναν βαθμό που κατά τον δυνατόν πρέπει να είναι περιγραφικού χαρακτήρα και όχι αριθμητικού», σημείωσε. «Η λογική της δεξιάς θεώρησης και των αντίστοιχων κομμάτων», πρόσθεσε, είναι «ότι η εκπαίδευση είναι ανταγωνισμός του ατόμου. Μέσα από αυτό τον ανταγωνισμό θα αναδειχθεί ο πρώτος ο νικητής, ο ‘ζήτω’, ο ‘εγώ’ και θα βγει σε μία έντονα ανταγωνιστική κοινωνία για να παλέψει και να πουλήσει το εμπόρευμά του που είναι η γνώση». «Αυτό είναι μία ιδεολογική αντιπαράθεση, μία ιδεολογική διαφορά και εγώ προσωπικά πιστεύω ότι γι’ αυτόν τον λόγο οι δεξιοί- κάθε είδους, κάθε κόμματος- το σήκωσαν τόσο ψηλά», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει την ρητορική που αναπτύχθηκε πως η αριστερά είναι κατά της αριστείας, τόνισε πως «προφανώς και δεν είναι», υπογραμμίζοντας πως «απλώς η αριστερά είναι κατά του επάθλου της αριστείας που είναι εμπορικού χαρακτήρα». «Η δεξιά βλέπει την αριστεία μέσα από έναν προσωπικό ανταγωνισμό και τη δημιουργία του ατόμου. Η αριστερά βλέπει την αριστεία στο σύνολο δηλαδή στην αριστεία της ομάδας, στην αριστεία του σχολείου, στην αριστεία του μαθητή μέσα σε αυτό το σχολείο. Η δεξιά δεν βλέπει σχολείο και αριστεία. Η δεξιά βλέπει μαγαζί που πουλάει ένα εμπόρευμα και ο άριστος θα πουλήσει το καλύτερο εμπόρευμα με τον καλύτερο μισθό και μέσα στη λογική του αντίτιμου και του μισθού εντάσσει και τη σημαία», ανέφερε επίσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα