Μισθοφόρους για το Αφρίν αναζητά η Άγκυρα

Προσπαθώντας να βγει από το τέλμα του Αφρίν ο τουρκικός στρατός, στρατολογεί «εθελοντές» για να πολεμήσουν ενάντια στους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού(YPG).

Όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, οι τουρκικές Αρχές προσφέρουν αμοιβή 300 λίρες την ημέρα, δηλαδή σχεδόν 64 ευρώ, στους παραστρατιωτικούς «Φρουρούς των Χωριών» της νοτιοανατολικής Τουρκίας, για να πολεμήσουν στην Εφρίν ενάντια στους ομοεθνείς τους Κούρδους μαχητές της Συρίας.
Οι «Φρουροί των Χωριών» είναι παραστρατιωτικό σώμα που αποτελείται κυρίως από Κούρδους της Τουρκίας, αλλά και Κιρκάσιους, Τούρκους, Ουζμπέκους και Κιργίζιους.
Τους δημιούργησε τη δεκαετία του 1980 ο κουρδικής καταγωγής από τη μητέρα του, πρωθυπουργός και αργότερα πρόεδρος της Τουρκίας, Τουργκούτ Οζάλ, για να πολεμάνε τους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Η συνολική δύναμη των «Φρουρών των Χωριών» κυμαίνεται μεταξύ 50.000 και 80.000 άνδρες και αμείβονται με 130 ευρώ τον μήνα και για αυτή τους την υπηρεσία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα