Μικτή η εικόνα του καιρού με βροχές και χιονοπτώσεις

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης με βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά.

Μέχρι το μεσημέρι τοπικά έντονες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και στη Δυτική Μακεδονία.

Μετά το μεσημέρι οι βροχές σταδιακά θα επεκταθούν στο Αιγαίο, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδευτούν από καταιγίδες.

Παράλληλα, στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, σε ολόκληρη τη Δ. Μακεδονία καθώς και σε πεδινά τμήματα της βορειοδυτικής Θεσσαλίας, στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας και στα βόρεια τμήματα της Θράκης. Τονίζεται πάντως ότι μέχρι το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ.

Την Παρασκευή 14/12/2018 ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, βροχές ή χιονόνερο τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Στα «λευκά» οι νομοί Τρικάλων και Ιωαννίνων

Στον νομό Τρικάλων χιονίζει από τη νύχτα. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε το trikalaola, το πρώτο χιόνι έπεσε στην Πιαλεία του δήμου Πύλης Τρικάλων, που έχει υψόμετρο 400 μέτρα. Νωρίς το πρωί άρχισε να πέφτει χιόνι και μέσα στην πόλη των Τρικάλων, ενώ η θερμοκρσία είναι στους 0 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα