Μικτή η εικόνα στις ευρωαγορές

Μικτή είναι η εικόνα στις ευρωαγορές, την ώρα που το άλμα των διεθνών τιμών του πετρελαίου έχει πυροδοτήσει ράλι στις τιμές εμπορευμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακή πτώση 0,05% στις 381,79 μονάδες, όσο και ο DAX στη Φρανκφούρτη στις 12.586,66 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 0,24% στις 5.398,14 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,17% στις 7.327,86 μονάδες. Ο δείκτης των μετοχών της Ευρωζώνης Euro Stoxx 50 είναι σχεδόν αμετάβλητος (-0,04%) στις 3.493,15 μονάδες.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 3,5 ετών, μετά την απροσδόκητη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και την πεποίθηση ότι το καρτέλ του ΟΠΕΚ θα παραμείνει στην δέσμευσή του για μείωση της παραγωγής.

Στην άνοδο της τιμής του “μαύρου χρυσού” συνέβαλε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ υπογράμμισε την ανάγκη οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να μειώσουν τα επίπεδα χρέους τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν “προκλήσεις που αναπόφευκτα θα έρθουν στο μέλλον”.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, οι Vivendi, ABB και Unilever είναι μεταξύ των μεγάλων εταιρειών που θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Στην Ασία, οι αγορές κατέγραψαν κέρδη, με οδηγό τις μετοχές του κλάδου της ενέργειας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα